Інструктор, який стріляв у оператора Волка, каже, що «не мав злого умислу»

Інструктор, який стріляв у оператора Волка, каже, що «не мав злого умислу»

10 Листопада 2017
1313
10 Листопада 2017
14:37

Інструктор, який стріляв у оператора Волка, каже, що «не мав злого умислу»

1313
У Кривому Розі почали судовий розгляд щодо інструктора зі стрільби Ігоря Петренка, який 6 липня під час навчань поранив оператора «Першого Криворізького» В'ячеслава Волка
Інструктор, який стріляв у оператора Волка, каже, що «не мав злого умислу»
Інструктор, який стріляв у оператора Волка, каже, що «не мав злого умислу»

47-річного інструктора зі стрільби судять за двома статтями – умисне завдання тяжких тілесних ушкоджень, а також незаконне поводження зі зброєю, повідомляє 5 канал.

 «Ніякого злого умислу у мене не було, я вважаю. Я до цього не знав людину, я з нею не спілкувався ніколи в житті. Єдине наше спілкування було – це під час коли я його транспортував до лікарні. Коли він у мене був на руках», – сказав пан Петренко під час суду та зізнався, що зібрав пістолет власноруч.

Адвокат пана Волка вважає, що інструктор намагався заплутати слідство: «Петренко не був зацікавлений у тому, щоб слідство проводилось об’єктивно, намагався його заплутати. Це все каже про те, що особа намагається уникнути покарання, заплутати слідство і не співпрацювати».

Як повідомляв «Детектор медіа», 6 липня у Кривому Розі поранено оператора інформаційного порталу «Перший Криворізький» В'ячеслава Волка, який брав участь у зйомках постановочного кадру під час військових навчань. Підозрюваного затримано. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.

Понад 60 журналістів, активістів, громадських діячів, серед яких підписали лист-звернення до міністар оборони України Степана Полторака із закликом прозорого, швидкого, ґрунтовного та незалежного розслідування поранення під час навчань у Кривому Розі оператора В’ячеслава Волка та кваліфікації їх у відповідності до Законів України, а також розробити нові стандарти безпечної взаємодії ЗМІ зі ЗСУ та Міноборони.

31 серпня у Львові у військово-медичному центрі Західного регіону лікарі прооперували оператора «Першого Криворізького» В’ячеслава Волка. Після видалення з легень скалок хребта він почав самостійно дихати. Також йому поставили імплант. 20 вересня лікарі Військово-медичного клінічного центру Західного регіону у Львові зробили В’ячеславу Волку ще одну операцію.

Наприкінці вересня справу пораненого Волка перекваліфікували з «необережного» ушкодження на «умисне».

На фото - В'ячеслав Волк

Фото: 5 канал

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1313
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду