Невідомі перешкоджали знімати журналістам «Радіо Свобода» приліт Медведчука

Невідомі перешкоджали знімати журналістам «Радіо Свобода» приліт Медведчука

8 Листопада 2017
2073
8 Листопада 2017
09:31

Невідомі перешкоджали знімати журналістам «Радіо Свобода» приліт Медведчука

2073
Увечері 7 листопада невідомі напали біля аеропорту «Київ» на знімальну групу програми «Схеми:корупція в деталях» (проект «Радіо Свобода») у складі журналіста Михайла Ткача і оператора Кирила Лазаревича.
Невідомі перешкоджали знімати журналістам «Радіо Свобода» приліт Медведчука
Невідомі перешкоджали знімати журналістам «Радіо Свобода» приліт Медведчука

Про це повідомляє Михайло Ткач у Facebook.

«Щойно біля віп-терміналу аеропорту "Київ" люди, які постійно охороняють прильоти і вильоти Віктора Медведчука, люди в масках і балаклавах, перешкоджали нашій законній журналістській діяльності. Били ліктями, штовхали, робили підніжки, у оператора двічі вибили камеру з рук», - написав журналіст.

Він також повідомляє, що авто знімальної групи заблокували, аби завадити зняти приліт літака Віктора Медведчука з Росії та вихід з терміналу.

Як писав «Детектор Медіа», у вересні 2017 року журналіст програми «Схеми» Михайло Ткач повідомив, що в Конча-Заспі (Київська область) на знімальну групу програми «Схеми:корупція в деталях» напали співробітники Управління державної охорони (УДО). Інцидент відбувся біля одного з ресторанів, де в цей час перебував президент Петро Порошенко та інші високопосадовці. Управління державної охорони розпочало за цим фактом службове розслідування.

У серпні на проспекті Героїв Сталінграда в Києві два автомобілі марки Mercedes заблокували автомобіль знімальної групи програми «Схеми». «Радіо Свобода» повідомляє, що автомобілі, які блокували знімальну групу, за даними журналістів, зареєстровані на ТОВ «Дельта-Донбас», яке займається охоронною діяльністю, а кінцевим власником цієї компанії у реєстрі юридичних осіб зазначений Рінат Ахметов. Журналісти «Схем» також встановили, що на «Дельта-Донбас» зареєстровані й інші автомобілі з кортежу олігарха.

2 жовтня 2015 року співробітники Служби безпеки України затримали в Києві під час виконання професійних обов’язків знімальну групу «Схеми. Корупція в деталях» журналіста Михайла Ткача й оператора Кирила Лазаревича та пошкодили знімальну техніку.

Фото: Facebook Михайла Ткача

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2073
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду