«Нафтогаз» подав касаційну скаргу на журналістку Тетяну Козирєву

«Нафтогаз» подав касаційну скаргу на журналістку Тетяну Козирєву

7 Листопада 2017
748
7 Листопада 2017
13:28

«Нафтогаз» подав касаційну скаргу на журналістку Тетяну Козирєву

748
НАК «Нафтогаз України» 12 жовтня подав до Вищого адміністративного суду касаційну скаргу на журналістку «Української правди» Тетяну Козирєву у справі за доступ до копій контрактів НАК «Нафтогаз», укладених із бельгійською компанією CabinetDN та американською компанією ValueBridge
«Нафтогаз» подав касаційну скаргу на журналістку Тетяну Козирєву
«Нафтогаз» подав касаційну скаргу на журналістку Тетяну Козирєву

Про це повідомляє «Українська правда».

«З одного боку, він ("Нафтогаз" – ред.) йде до Вищого суду, аби приховати від журналістів витрати на лобізм проти "Північного потоку-2". А з іншого  укладає договір із французькою ENGIE, однією з п’яти компаній-партнерів "Північного потоку-2", які купують послуги лобістів, аби обійти санкції ЄС та США щодо нового трубопроводу в обхід України», – йдеться в матеріалі УП «Битва за "Північний потік". Лобістська війна України і Росії».

За повідомленням видання, компанія оскаржує рішення двох попередніх судових інстанцій.

Нагадаємо, 11 квітня журналістка видання «Українська правда» Тетяна Козирєва звернулася з позовом до Окружного адміністративного суду міста Києва з приводу ненадання ПАТ «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» публічної інформації.

29 травня Окружний адміністративний суд міста Києва переніс розгляд справи журналістки Козирєвої до ПАТ «Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України"».

У червні на судовому засіданні «Нафтогаз» пояснив, що не надав на інформаційний запит копії контрактів, укладених із бельгійською компанією CabinetDN та американською компанією ValueBridge, бо «національна акціонерна компанія "Нафтогаз" не укладала контрактів з більгійською компанією CabinetDN та американською компанією ValueBridge».

На початку серпня Окружний адміністративний суд Києва прийняв рішення за позовом журналістки «Української правди» Тетяни Козирєвої проти НАК «Нафтогаз», яким визнав дії відповідача неправомірними і зобов’язав компанію розглянути запит повторно і таки надати відповідь у межах ЗУ «Про доступ до публічної інформації».

У жовтні журналістка виграла апеляцію у справі за доступ до копій контрактів НАК «Нафтогаз», укладених із бельгійською компанією CabinetDN та американською компанією ValueBridge.

На фото - Тетяна Козирєва

Фото: UA:Перший

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
748
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду