«Волинська газета» виграла в облдержадміністрації суд щодо роздержавлення

«Волинська газета» виграла в облдержадміністрації суд щодо роздержавлення

7 Листопада 2017
1650
7 Листопада 2017
13:10

«Волинська газета» виграла в облдержадміністрації суд щодо роздержавлення

1650
Господарський суд міста Києва 6 листопада вирішив повністю задовольнити позов «Волинської газети» до обласної державної адміністрації щодо підписання угоди про роздержавлення.
«Волинська газета» виграла в облдержадміністрації суд щодо роздержавлення
«Волинська газета» виграла в облдержадміністрації суд щодо роздержавлення

Про це повідомляється на сайті видання.

Перше засідання щодо позову редакції до облдержадміністрації в особі її керівника Володимира Гунчика відбулося ще 21 вересня цього року. Суддя Господарського суду міста Києва Світлана Чебикіна перенесла розгляд справи №910/14668/17 на 25 жовтня, коли й пройшло повторне засідання за участі обох сторін. Утім, суддя знову перенесла засідання – на 6 листопада, позаяк порадила надати більше фактів на користь сторін.

У понеділок, 6 листопада, представники редакції та облдержадміністрації аргументували у суді позицію сторін. Розглянувши всі матеріали справи, суддя ухвалила рішення повністю задовольнити позов редакції «Волинської газети» до ОДА.

Видання нагадує, що два роки тому колектив «Волинської газети» заявив про намір здійснити  роздержавлення, після чого Володимир Гунчик підписав розпорядження про вихід облдержадміністрації зі складу співзасновників газети в односторонньому порядку, а пізніше «висунув безпідставну вимогу перерахувати в бюджет 24% статутного капіталу».

28 березня 2017 року «Волинська газета» отримала статус нової юридичної особи і була включена до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань. Щоб отримати нове свідоцтво про друкований засіб масової інформації, представники видання звернулися до Головного територіального управління юстиції, де почули, що необхідно укласти угоду з облдержадміністрацією. Але, як стверджує редакція газети, Володимир Гунчик знову відмовився її підписувати.

Як повідомляв «Детектор Медіа», редакція «Волинської газети» звернулася з позовом до Господарського суду міста Києва про спонукання Волинської обласної державної адміністрації до укладення договору, необхідного для повного роздержавлення.

Начальниця відділу інформаційної політики Волинської ОДА Світлана Головачук  зауважила виданню «Конкурент», що також вважає, що це питання можна вирішити лише через суд. За її словами, у листопаді 2015 року обласна адміністрація вийшла зі складу співзасновників «Волинської газети».

У 2015 році редакція громадсько-політичного тижневика «Волинська газета» заявила, що голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик перетворився для них на «уособлення антинародного режиму, діяльність і бездіяльність якого спрямовано на моральне знищення журналістів та фізичну ліквідацію видання».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1650
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду