Очільника МЗС РФ обурила відмова Відня видати візи журналістам з анексованого Криму

Очільника МЗС РФ обурила відмова Відня видати візи журналістам з анексованого Криму

3 Листопада 2017
1055
3 Листопада 2017
14:51

Очільника МЗС РФ обурила відмова Відня видати візи журналістам з анексованого Криму

1055
Європейський союз попереджав, що мешканці Криму, як і до окупації, повинні звертатися по візи тільки до консульських установ країн ЄС в Україні.
Очільника МЗС РФ обурила відмова Відня видати візи журналістам з анексованого Криму
Очільника МЗС РФ обурила відмова Відня видати візи журналістам з анексованого Криму

Міністерство закордонних справ Росії викликало тимчасового повіреного в справах Австрії через відмову Відня видати візи кримським журналістам, заявив глава російського зовнішньополітичного відомства Сергій Лавров.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За словами Лаврова, австрійська сторона відмовила журналістам кримських засобів інформації, які були зареєстровані ОБСЄ як учасники наради «Роль вільних ЗМІ у всеосяжному підході до безпеки».

«Це неприйнятна ситуація, коли журналісти, які живуть у республіці Крим і Севастополі, зазнають дискримінації і колективного покарання за свій вибір, який вони зробили усвідомлено в 2014 році», – сказав Лавров.

Росія вважає, що включила Крим до свого складу на підставі так званого «референдуму», який провела в березні 2014 року після фактичної окупації півострова.

Європейський союз, як і майже вся міжнародна спільнота, не визнає цього і попереджає, що мешканці Криму, як і до окупації, мають звертатися по візи тільки до консульських установ країн ЄС в Україні, нагадує Радіо Свобода. Тим, хто звертається на території сусідньої з Кримом Росії, відмовляють, якщо тільки їм не вдається приховати своє кримське походження.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон про це. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Як повідомляв «Детектор Медіа», Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір має намір перевірити роботу ЗМІ в анексованому Росією Криму. 
«Арлем Дезір висловив бажання відвідати Крим, коли створяться відповідні обставини, заявив про готовність вивчити питання розширення мовлення Росії на материкову частину України, аспекти мови ненависті в контрольованих окупаційною владою друкованих ЗМІ, особливо районного та відомчого рівня, розглянути можливість сприяння представникам кримськотатарських ЗМІ в організації незалежного та неупередженого мовлення», – йшлося в повідомленні.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1055
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду