У СБУ заявили, що виводять з ОРДО журналістів

У СБУ заявили, що виводять з ОРДО журналістів

2 Листопада 2017
1062
2 Листопада 2017
10:50

У СБУ заявили, що виводять з ОРДО журналістів

1062
Заступник голови Служби безпеки України (СБУ) Віктор Кононенко повідомив, що журналістам, які працювали у ОРДО, нічого не загрожує в разі переходу на підконтрольну Україні територію
У СБУ заявили, що виводять з ОРДО журналістів
У СБУ заявили, що виводять з ОРДО журналістів

Про це повідомляє видання «Новости Донбасса».

«Їм нічого не загрожує. Ми провели вже кілька операцій по виведенню журналістів (на підконтрольну владі територію – ред)», – сказав пан Кононенко та додав, що СБУ продовжить такі операції.

«Журналіст є носієм інформації і може бути свідком порушення законодавства, терористичної діяльності, присутності Російської Федерації на сході нашої держави», – пояснив він.

Заступник глави СБУ стверджує, що таких журналістів не судять в Україні.

«Є така річ, як примус. Якщо їх примушували щось робити, то вони вже не потрапляють під відповідальність. Якщо вони добровільно вийшли, повідомили про це, то вони добровільно відмовилися від вчинення злочину. Законодавець врахував це в Кримінальному Кодексі », – сказав пан Кононенко.

Нагадаємо, у серпні співробітники СБУ затримали на Запоріжжі інформаторку так званої «інформаційної служби політвідділу міністерства оборони» терористичної організації «ДНР».

Фото: ZIK

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1062
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду