Серед кращих незалежних ЗМІ за версією премії ім. Сахарова нагороджені чотири українських видання

Серед кращих незалежних ЗМІ за версією премії ім. Сахарова нагороджені чотири українських видання

31 Жовтня 2017
4384

Серед кращих незалежних ЗМІ за версією премії ім. Сахарова нагороджені чотири українських видання

4384
Журі російської премії імені Андрія Сахарова «За журналістику як вчинок» відзначило у своїй версії кращих незалежних ЗМІ 2017 року українські видання «День», «Українська правда», «Радіо Свобода», «Крим.Реалії».
Серед кращих незалежних ЗМІ за версією премії ім. Сахарова нагороджені чотири українських видання
Серед кращих незалежних ЗМІ за версією премії ім. Сахарова нагороджені чотири українських видання

Про це йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці премії.

Журі конкурсу «За журналістику як вчинок» нагородило орденом «За мужність» редакції російськомовних ЗМІ, «які в наш час розмитих моральних меж залишаються вірні великим традиціям російської та світової журналістики. Орденом, названим ім'ям людини, що володів найвищої привілеєм, яку в цьому світі кожен собі видобуває сам - писати і говорити правду».

Всього у переліку кращих незалежних ЗМІ 2017 року –  27 російських видань, 4 українські, 1 з Латвії («Медуза») і 1 з Білорусі («Белорусский партизан»). Серед відзначених російських видань – «Радио Свобода», «Голос Америки», «Новая газета», «ВДудь» та інші.

Українські і білоруські видання розміщені у переліку після загальноросійських і перед російськими регіональними.

Голова журі - Гаррі Каспаров, відповідальний секретар - Георгій Бородянський, члени журі премії: Світлана Алексиєвич, Лілія Шевцова, Юлія Сунцової, Міясат Муслімова, Володимир Войнович, Валерій Борщов, Юрій Фельштинський, Віталій Челишев, Юрій Чернишов, Пітер Вінс.

«Це небезпечна робота - в будь-який час в будь-якій країні - писати і говорити правду. Ніде і ніколи вона не подобалася можновладцям, однак у багатьох країнах вони вчилися століттями її терпіти. Там, де у них це не виходить - чорні, довгі списки убитих, покалічених журналістів, засуджених, не кажучи про звільнених, тих, кого обставини змусили покинути свою країну.

Ніде і ніколи справжня правда не подобалася і обивателю. Вона виводить його з себе, збиває з звичного ритму життя, заважає спокійному розпорядку дня. І він намагається по можливості не брати її в голову. Люди, які її говорять і пишуть, його дратують, оскільки наочно йому показують, що можна бути в цьому світі не гадом. Тому він складає на них доноси, підстерігає з ломом їх за рогом, охоче стає кілером - стріляє їм у спину, встромляє їм в горло ножа…», - зазначається у публікації премії.

Нагадаємо, 26 жовтня в Таллінні під час Форуму громадянського суспільства Східного партнерства відбулася церемонія вручення журналістської премії імені Павла Шеремета. Нагорода присуджена Афгану Мухтарлі – незалежному азербайджанському журналісту-розслідувачу, якого спецслужби викрали в Грузії 29 травня та таємно перевезли до Азербайджану. Тоді прем’єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі звернувся до грузинського президента Георгія Маргвелашвілі з проханням надати громадянство країни родині азербайджанського журналіста Мухтарлі. Журналісти з 16 країн вимагають звільнити журналіста з в'язниці Азербайджану.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4384
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду