У Вінниці суд виніс вирок нападнику на позаштатного журналіста

У Вінниці суд виніс вирок нападнику на позаштатного журналіста

31 Жовтня 2017
2299

У Вінниці суд виніс вирок нападнику на позаштатного журналіста

2299
Сьогодні, 31 жовтня, у Вінниці суд виніс вирок у три роки обмеження волі громадянину, який визнаний винним у нападі на позаштатного журналіста Віталія Павловського у травні 2016 року.
У Вінниці суд виніс вирок нападнику на позаштатного журналіста
У Вінниці суд виніс вирок нападнику на позаштатного журналіста

Про це повідомляє vn.20minut.ua.

Позаштатний журналіст цього видання Віталій Павловський отримав редакційне завдання моніторити роботу нової поліції. Коли він почав знімати на відео нетверезого водія, якого зупинили поліцейські, отримав серію ударів в обличчя та груди від пасажира авто.

Після нападу позаштатний журналіст написав заяву у поліцію.

Справа була кваліфікована за статтею 345-1 Кримінального кодексу (Погроза або насильство щодо журналіста), частина 2 («Умисне заподіяння журналісту, його близьким родичам чи членам сім’ї побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності»).

Максимальне покарання, яке міг отримати обвинувачуваний — п’ять років в’язниці.

У засудженого є 30 днів для того, щоб оскаржити рішення в апеляції.

Видання нагадує, що ще один напад на Віталія Павловського  стався 10 грудня 2016-го року. Тоді його били двоє чоловіків. Справа кваліфікована не як побиття журналіста, а як нанесення тілесних пошкоджень, й досі розслідується.

Нагадаємо, на початку жовтня заступник начальника Вінницького відділу поліції головного управління Нацполіції Максим Рижов заявив, що невдовзі поліція повідомить про виконавців і замовників жорстокого нападу у Вінниці на власника сайту «Власно.Інфо» Володимира Воловодюка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2299
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду