Пораненого В’ячеслава Волка перевели з реанімації до відділення відновлювального лікування

Пораненого В’ячеслава Волка перевели з реанімації до відділення відновлювального лікування

27 Жовтня 2017
1096

Пораненого В’ячеслава Волка перевели з реанімації до відділення відновлювального лікування

1096
В’ячеслав сподівається Новорічні та Різдвяні свята зустрічати вдома разом зі своєю сім’єю.
Пораненого В’ячеслава Волка перевели з реанімації до відділення відновлювального лікування
Пораненого В’ячеслава Волка перевели з реанімації до відділення відновлювального лікування

Стан важкопораненого під час військових навчань телеоператора з Кривого Рогу В’ячеслава Волка дозволив перевести його із відділення інтенсивної терапії до відділення відновлювального лікування.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони з посиланням на провідного хірурга Військово-медичного центру Західного регіону полковника медичної служби Івана Богдана.

«Коли В’ячеслава переводили з Дніпровської обласної лікарні, перед нами стояло головне завдання - відновити йому самостійне дихання. За той час, що він перебуває у Львові, з цим завданням ми впоралися», – зазначив Іван Богдан.

За його словами, Волк дихає самостійно без апарату штучного дихання.

«П’ять днів тому ми йому видалили трахеальну трубку. Крім цього, в нього відновилася самостійна серцево-судинна діяльність… Зараз йде поступове відновлення рухів у верхніх відділах рук»,  – розповів лікар.

За словами самого В’ячеслава, він почав відчувати руки і рухати ними.

«Коли мене переводили з Дніпра, в мене були проблеми із тиском, траплялися дуже часті напади, я постійно був підключений до апарату, який слідкує за тиском. Під час нападів було дуже страшно. А вже у Львові лікарі дуже швидко вирівняли тиск, потім знизили, а потім проблема геть зникла і апарат відключили. Після другої операції я почав відчувати руки і почав ним рухати. Однак цього замало, потрібно продовжувати кожного дня розминати їх і працювати. Не знаю, як мені це вдасться, але сподіваюся Новорічні та Різдвяні свята зустрічати вдома разом зі своєю сім’єю», – розповів оператор.

Біля В’ячеслава по черзі постійно перебувають його мама Марія та дружина Інна. За словами мами, кожного дня з ним по кілька годин працюють реабілітологи.

«З кожним разом він вже більше рухає руками. Також почали його садити у крісло-візок і тепер можна виїхати на вулицю. Перший раз у візку він витримав дві години, далі більше. Він сильний і ми поряд з ним теж сильнішаємо, але мусимо терпіти і рухатися вперед», – розповіла мати пораненого телеоператора Марія Вовк.

Як повідомляв «Детектор Медіа», 6 липня у Кривому Розі поранено оператора інформаційного порталу «Перший Криворізький» В'ячеслава Волка, який брав участь у зйомках постановочного кадру під час військових навчань. 

Підозрюваного затримано. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.

Понад 60 журналістів, активістів, громадських діячів, серед яких підписали лист-звернення до міністар оборони України Степана Полторака із закликом прозорого, швидкого, ґрунтовного та незалежного розслідування поранення під час навчань у Кривому Розі оператора В’ячеслава Волка та кваліфікації їх у відповідності до Законів України, а також розробити нові стандарти безпечної взаємодії ЗМІ зі ЗСУ та Міноборони.

Наприкінці вересня справу пораненого Волка перекваліфікували з «необережного» ушкодження на «умисне».

10 жовтня Центрально-міський районний суд Кривого Рогу зобов’язав військову прокуратуру Криворізького гарнізону визнати Інну Волк потерпілою у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 425 КК України.

Фото: mil.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1096
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду