У Одесі затримали підозрюваних у нападі в червні на відому журналістку

У Одесі затримали підозрюваних у нападі в червні на відому журналістку

23 Жовтня 2017
794

У Одесі затримали підозрюваних у нападі в червні на відому журналістку

794
За словами начальника ГУНП в Одеській області Дмитра Головіна, встановлено всі пов’язані з цим нападом обставини.
У Одесі затримали підозрюваних у нападі в червні на відому журналістку
У Одесі затримали підозрюваних у нападі в червні на відому журналістку

Одеські правоохоронці затримали двох чоловіків, які підозрюються у нападі в червні цього року на відому активістку і журналістку Світлану Підпалу.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Головне управління Національної поліції в Одеській області.

За словами начальника ГУНП в Одеській області Дмитра Головіна, підозрюваних встановлено й затримано в результаті цілого комплексу проведених слідчо-розшукових дій.

«Також встановлено всі обставини, пов’язані з цим нападом. Це було справою честі для правоохоронців Одеси», – підкреслив Головін.

Світлана Підпала є активною учасницею незалежного розслідування, яке проводить громадська комісія «Група 2 травня», створена в 2014 році після масових заворушень, що призвели до загибелі 48 осіб. Вона також бере активну участь у рухах «Генпротест» і «Зелений лист», у різних акціях протесту, спрямованих проти знищення зеленої зони та забудови узбережжя Чорного моря в Одесі. 

Як повідомляв «Детектор медіа», журналістку, блогерку «Думської», екоактивістку Світлану Підпалу побили 24 червня в центрі Одеси посеред дня двоє невідомих.

«Півгодини тому на мене напали біля мого будинку на Тираспольській.  У мене в руках був надувний дитячий м'яч і мобільний телефон, на плечі рюкзак. Нічого не вкрали. Бризнули балоном, потім били по обличчю», - повідомила Світлана Підпала.

Вона пов’язала напад зі своєю професійною діяльністю і громадянською позицією.

25 червня Одеська поліція розпочала кримінальне провадження за фактом нападу на місцеву журналістку, екоактивістку Світлану Підпалу, повідомив радник Головного управління Національної поліції (ГУ НП) в Одеській області Руслан Форостяк.
«Правоохоронці сприймають це цілком серйозно, усі розуміють, як важливо встановити причетних осіб, а головне мотиви. Наразі тривають невідкладні слідчі дії в провадженні за ознаками ст 125 ККУ, прямо зараз оперативно слідча группа вилучає відео з камер району, де стався напад», - написав він у своєму  Facebook.

Фото: «Думская»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
794
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду