«Молодість. Пролог». У Києві урочисто відкрили спеціальну подію – тизер до травневого кінофестивалю (ФОТО)

«Молодість. Пролог». У Києві урочисто відкрили спеціальну подію – тизер до травневого кінофестивалю (ФОТО)

22 Жовтня 2017
3870

«Молодість. Пролог». У Києві урочисто відкрили спеціальну подію – тизер до травневого кінофестивалю (ФОТО)

3870
Учора, 21 жовтня, в Києві відбулася урочиста церемонія відкриття спеціальної події Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» – «Молодість. Пролог – 47».
«Молодість. Пролог». У Києві урочисто відкрили спеціальну подію – тизер до травневого кінофестивалю (ФОТО)
«Молодість. Пролог». У Києві урочисто відкрили спеціальну подію – тизер до травневого кінофестивалю (ФОТО)

Як писав «Детектор медіа», у серпні цього року організатори Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» оголосили про зміни терміну щорічного проведення – замість жовтня кінофорум тепер проходитиме в останній тиждень травня. 

Але організатори вирішили не відбирати у прихильників КМКФ можливість традиційно насолодитися фестивалем восени та створили спеціальну дводенну подію «Молодість. Пролог – 47», що стала таким собі жовтневим тизером до травневого кінофестивалю.

У рамках спеціальної дводенної події «Молодість. Пролог – 47» проходить Національний конкурс короткого метру, позаконкурсні покази «Фестиваль фестивалів», «Свобода: кіно соціальних змін», а також заходи індустріальної секції, зокрема щорічний пітчинг ідей Boat Meeting.

До єдиного конкурсу в рамках спеціальної події - Національного - ввійшли 19 стрічок молодих українських режисерів, деякі з них уже було презентовано цього року на фестивалі Docudays UA та на Одеському міжнародному кінофестивалі.

Переможець Національного конкурсу отримає статуетку «Золотий олень» та грошовий приз у розмірі 50 000 гривень. Визначати його будуть продюсер та режисер, засновник секції Панорама на Берлінському кінофстивалі Віланд Шпек, швейцарський продюсер Іван Мадео, продюсер компанії Solar Media Entertainment Сергій Лавренюк

Гості церемонії відкриття «Молодість. Пролог – 47» крокували до Національної опери доріжкою зеленого кольору. За словами організаторів, такий колір доріжки є символом оновленого фестивалю, що тепер проходитиме навесні. 

Генеральний продюсер StarMedia Влад Ряшин і генеральний директор фестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі

Андрій Халпахчі, актори Ольга Сумська та Віталій Борисюк

Актор Віктор Андрієнко

Продюсерка Наталія Лібет, режисер Ярослав Лодигін

Прима-балерина та прем’єр Національної опери України Катерина Кухар і Олександр Стоянов

Акторське подружжя - Дмитро Ступка та Поліна Логунова 

Актори фільму «Сторожова застава» Данило Каменський та Олег Волощенко

Журі Національного конкурсу: Віланд Шпек, Іван Мадео, Сергій Лавренюк

Генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич 

Актор Олексій Тритенко та телеведуча Надія Матвеєва

Піч час церемонії відкриття до імпровізованої гостьової студії, розташованої прямо на сцені, до слова запросили генерального директора «Молодості» Андрія Халпахчі, міністра культури України Євгена Нищука, голову Державного агентства України з питань кіно Пилипа Іллєнка.

Гостей церемонії відкриття розважали польська співачка й мультиінструменталістка Кароліна Ціха та український бандурист Ярослав Джусь, прима-балерина Катерина Кухар та прем’єр Олександр Стоянов, а також квартет мімів.

Ведучими урочистої події стали Анна Заклецька і Тимур Мирошниченко.

Кароліна Ціха та Ярослав Джусь

Євген Нищук і Пилип Іллєнко

Акторка Катерина Молчанова

Фільмом-відкриттям «Прологу» стала стрічка Володимира Лерта «Мир вашому дому!». Уперше за 47-річну історію фестивалю його відкрив український фільм.

Переможців Національного конкурсу та міжнародного пітчингу Boat Meeting назвуть сьогодні, 22 жовтня.

Фільмом закриття «Молодість. Пролог – 47» стане словацько-українська стрічка «Межа» режисера Петера Баб’яка, яка  яку цього року висунуто на премію «Оскар» від Словаччини

Нагадаємо, Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість-47» пройде 27 травня - 3 червня 2018 року.

Фото: прес-служба КМКФ «Молодість»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3870
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду