Німецькі журналісти відкинули звинувачення «Миротворця» в «незаконному проникненні» до Криму

Німецькі журналісти відкинули звинувачення «Миротворця» в «незаконному проникненні» до Криму

22 Жовтня 2017
1681

Німецькі журналісти відкинули звинувачення «Миротворця» в «незаконному проникненні» до Криму

1681
Кореспонденти німецьких ЗМІ в Москві Христина Хебель і Тілько Грісс запевняють, що перетинали адмінкордон із анексованим Росією Кримом відповідно до українського законодавства.
Німецькі журналісти відкинули звинувачення «Миротворця» в «незаконному проникненні» до Криму
Німецькі журналісти відкинули звинувачення «Миротворця» в «незаконному проникненні» до Криму

Про це вони повідомили в коментарі Крим.Реалії.

Журналістка німецького Spiegel Online повідомила, що подорожувала до Криму через Київ та нібито отримала необхідні дозволи Міністерства інформаційної політики України та Державної міграційної служби України. Вона називає «брехнею» інформацію, яку розмістив на своїй сторінці український сайт «Миротворець».

Журналіст Deutschlandradio Тілько Грісс, який потрапив у базу «Миротворця» разом із Хебель, теж відкидає звинувачення в незаконному перетині адмінкордону з анексованим Росією півостровом.

«Звичайно, перетин кордону був абсолютно законним. У нас є всі необхідні документи», – заявив Грісс.

Українські державні органи цю інформацію наразі не підтверджують і не спростовують.

Напередодні стало відомо, що кореспонденти німецьких ЗМІ в Москві Христина Хебель і Тілько Грісс потрапили у базу українського сайту «Миротворець» за нібито «свідоме порушення державного кордону України» з метою проникнення в анексований Росією Крим.

Як повідомляв «Детектор медіа», спеціальні кореспонденти німецьких ЗМІ в Москві Христина Хебель і Тілько Грісс потрапили у базу українського сайту «Миротворець» за нібито «свідоме порушення державного кордону України» з метою проникнення в анексований Росією Крим.

Інформація про німецьких журналістів з'явилася на сайті «Миротворець» після того, як у Facebook опубліковано було про те, що спецкори Хебель і Грісс «побували в гостях» у кримської IT-компанії SolarLab, офіс якої розташований в Севастополі.

Зазначалося, що пані Хебель є московським кореспондентом німецького видання Spiegel Online. У свою чергу Грісс, який також працює в Москві, представляє Deutschlandradio.

За повідомленням «Крим.Реалії», Христину Хебель часто цитують російськомовні ЗМІ. Так, російська редакція Deutsche Welle в серпні 2017 року наводила слова німецької журналістки про висловлювання лідера Вільної демократичної партії Німеччини Крістіана Лінднера, який заявляв про необхідність поліпшити відносини з Росією і пропонував визнати Крим російським.

Нагадаємо, українське Міністерство закордонних справ оприлюднило раніше звернення, у якому застерігає іноземних громадян і осіб без громадянства від незаконних поїздок до Криму.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1681
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду