Джамала висловила підтримку засудженим Семені, Умерову та Чийгозу

Джамала висловила підтримку засудженим Семені, Умерову та Чийгозу

13 Жовтня 2017
1215

Джамала висловила підтримку засудженим Семені, Умерову та Чийгозу

1215
Співачка Джамала, яка стала послом доброї волі Міжнародної організації з міграції в ООН, висловила слова співчуття і підтримки засудженим в Криму лідерам кримськотатарського національного руху Ахтему Чийгозу й Ільмі Умерову, а також кримському журналісту Миколі Семені
Джамала висловила підтримку засудженим Семені, Умерову та Чийгозу
Джамала висловила підтримку засудженим Семені, Умерову та Чийгозу

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

«Мені шкода, що саме так кримська влада закриває роти, що саме так вони розмовляють з хворими і літніми людьми», – зазначила співачка.

Вона також сказала, що не знає, як підтримувати репресованих кримчан і відчуває себе безпорадною, оскільки «навіть відомі політики нічого не можуть зробити».

Зазначимо, Європарламент вимагає від російської влади припинити репресії проти представників кримськотатарського народу та українців у Криму і закликає негайно звільнити всіх протиправно ув’язнених Кремлем українських політичних заручників.

Нагадаємо, в квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.

22 вересня підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені. Журналісту призначено покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

Фото: "События"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1215
Читайте також
22.09.2017 12:00
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
1 820
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду