Визначено лауреата цьогорічної премії імені В'ячеслава Чорновола

Визначено лауреата цьогорічної премії імені В'ячеслава Чорновола

11 Жовтня 2017
1853

Визначено лауреата цьогорічної премії імені В'ячеслава Чорновола

1853
Перемогу здобула робота-диптих (книга разом із компакт-диском) заслуженого журналіста зі Львова Зіновія Суходуба «Ліна Костенко: «Любов’ю-пам’яттю причастя» (Діалоги з Поетесою)
Визначено лауреата цьогорічної премії імені В'ячеслава Чорновола
Визначено лауреата цьогорічної премії імені В'ячеслава Чорновола

10 жовтня на засіданні Комітету з премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики, яке відбулося в Держкомтелерадіо, визначено переможця конкурсу.

Про це повідомляється на сайті Держкомтелерадіо.  

Серед 11 публіцистичних творів, поданих на здобуття премії, перемогу здобула робота-диптих (книга разом із компакт-диском) заслуженого журналіста із Львова Зіновія Суходуба «Ліна Костенко: «Любов’ю-пам’яттю причастя» (Діалоги з Поетесою), що вийшла у львівському видавництві «Апріорі» в 2016 році. Автор пропонує читачеві та слухачеві свій погляд на винятковість особистості класика української літератури – Ліни Костенко, діалоги з якою, зокрема, про постать В’ячеслава Чорновола, дають можливість читачам сповна відчути дух епохи боротьби за незалежність України.

Диплом лауреату премії 2017 року вручатиметься у грудні, напередодні дня народження В’ячеслава Чорновола. 

Члени журі відзначили високий рівень робіт, які надійшли цього року на здобуття премії. Це, зокрема, колективна робота журналістів Сумської філії ПАТ «НСТУ» та Центру інтернет-телебачення Сумського державного університету «Телемарафон: герої нації», який проходив у прямому ефірі  на телеканалі UA: Суми. Чотиригодинний марафон мав на меті  привернути увагу суспільства до руху опору Голодомору 1932-1933 років.

Також увагу комітету привернула стаття журналістки телеканалу  «1+1» Дарини Рогачук  «За покликом рідної крові. Знайти родинну історію в архівах КДБ», оприлюднена в інтернет-виданні «Історична правда». Авторка розповідає історію своєї бабусі Марії Рогачук, яка була вислана в 1949 році  до Сибіру. Причина її арешту була загадкою для родини, бабуся не хотіла про це розповідати. Працюючи з архівами НКВС, автор розкриває сімейну таємницю: причиною арешту був  зв’язок молодої вчительки села Ланівці Тернопільської області із українським національним повстанським рухом.

Як повідомляв «Детектор Медіа», за премію змагалися публіцистичні статті, надруковані в газетах «Голос України», «Час і Події» (Чикаго, США), «Новий шлях» (Канада), у літературно-краєзнавчому збірнику «Русалка Дністрова», в інтернет-виданнях «Історична правда», «iSport.ua»; телевізійні та радіопроекти, що вийшли в ефір телеканалу «Тоніс», Вінницької, Сумської, Хмельницької філій НСТУ. Члени журі розглянули мультимедійний проект «Локомотив Європа», що містить в собі текст, фото, відео і розповідає про спільне минуле і сучасне міст Європи, які в 1866 році з’єднала залізниця з Буковини до столиці Австро-Угорської імперії.

Зі списком усіх висунутих на премію імені Чорновола робіт можна ознайомитись на офіційному веб-сайті  Держкомтелерадіо за посиланням

Фото: Львівська газета

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1853
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду