Відновити зір українському журналісту допомагає благодійний фонд з Польщі

Відновити зір українському журналісту допомагає благодійний фонд з Польщі

10 Жовтня 2017
1256

Відновити зір українському журналісту допомагає благодійний фонд з Польщі

1256
Польський благодійний фонд «Партнерство та розвиток» проводить акцію «Око для Ігоря». Це збір коштів на чергову операцію українського журналіста, пораненого під час Євромайдану.
Відновити зір українському журналісту допомагає благодійний фонд з Польщі
Відновити зір українському журналісту допомагає благодійний фонд з Польщі

Про це повідомляє «Польське радіо».

«Ігор Демченко – це київський юрист та журналіст, - розповіла голова фонду «Партнерство та розвиток» Клаудія Маркєвич. - Він був на київському Майдані під час Революції Гідності. Ігор фотографував події, які там відбувалися. Але одного дня, коли він робив фотографії, «беркутівець» кинув в нього світлошумовою гранатою. Від вибуху скельця в окулярах Ігоря розбилися і уламок влучив йому в око».

Оскільки тоді не було можливості лікувати Ігоря Демченко у Києві, волонтери перевезли його до Варшави, де у 2014 році йому зробили першу операцію.

«На жаль, виявилося, що потрібні подальші операційні втручання. Тому минулого тижня Ігор пройшов ще одну операцію, яка насправді має йому врятувати це око. І ми дуже міцно тримаємо за нього кулаки!», - повідомила Клаудія Маркєвич.

Ігор Демченко не має медичного страхування у Польщі, тому за операцію та перебування у лікарні він повинен заплатити зі своєї кишені. Кошт операції – 6,5 тисяч злотих (понад півтори тисячі євро). Тому польський благодійний фонд збирає кошти.

«Фонд "Партнерство і розвиток" створений, щоб допомагати громадянам України. Ми отримали інформацію, що пана Ігоря чекає коштовна операція, за яку він не в змозі сам заплатити. Ми проконсультувалися з агентством з працевлаштування іноземців, зокрема, українців, у Польщі SAS Logistic, яке нас фінансово підтримує. І спільно ми вирішили, що нам вдасться зібрати потрібні кошти», - сказала голова фонду.

Більше інформації можна знайдете на сайті фонду.

Клаудія Маркєвич також зазначила, що її фонд співпрацює з волонтерами з України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1256
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду