СБУ попередила прикордонників щодо зірки фільму «Таксі»

СБУ попередила прикордонників щодо зірки фільму «Таксі»

10 Жовтня 2017
1893

СБУ попередила прикордонників щодо зірки фільму «Таксі»

1893
Служба безпеки України повідомила Держприкордонслужбу про факт візиту на територію анексованого Росією Криму французького актора, зірки фільмів «Таксі» Самі Насері та його можливе порушення правил перетину державного кордону України.
СБУ попередила прикордонників щодо зірки фільму «Таксі»
СБУ попередила прикордонників щодо зірки фільму «Таксі»

Про це йдеться у відповіді на запит Крим.Реалії до СБУ щодо перевірки та заходів стосовно французького актора.

«СБУ поінформувала Держприкордонслужбу ...для вжиття відповідних заходів правового регулювання у разі спроби прибуття на територію нашої держави», – зазначено у відповіді.

Водночас станом на 5 жовтня СБУ не ухвалювала рішення про заборону на в'їзд до України Самі Насері.

Прес-секретар Державної прикордонної служби України Олег Слободян підтвердив Крим.Реалії, що у випадку прибуття Насері до державного кордону України йому може бути заборонено відвідувати країну впродовж трьох років.

«Якщо СБУ нас справді поінформувала, то, найімовірніше, ця особа відслідковуватиметься і у випадку, якщо вона намагатиметься потрапити на територію України через пункти пропуску, щодо неї будуть застосовані обмеження – непропуск і заборона в'їзду», – сказав пан Слободян.

Нагадаємо, французький актор, зірка серії фільмів «Таксі» Самі Насері має намір знімати в анексованому Росією Криму фільм з російськими та французькими акторами. Очікується, що це буде кримінальна комедія.

Французький актор, виконавець головної ролі у всіх частинах фільму «Таксі» Самі Насері 30 вересня прилетів до анексованого Росією Криму для участі у «Форумі миру», який проводить у Ялті Всесвітній благодійний альянс «Миротворець». Разом із Самі Насері рейсом з Москви прилетів і співак із Франції Мурад Бураві.

Насері вже потрапив до бази даних українського сайту «Миротворець». Інформацію про зірку фільму «Таксі» додано в розділ «Чистилище» за свідоме порушення державного кордону України і візит до окупованого Криму.

Віце-прем'єр України В'ячеслав Кириленко назвав актора «пособником окупантів», а посол України у Франції Олег Шамшур засудив візит зірки.

Як повідомляв «Детектор Медіа», у вересні складений Мінкультом перелік осіб, які загрожують нацбезпеці, зріс на 22 прізвища - до 112. 20 вересня до списку додалися 22 особи.

Як відомо, іноземні артисти тощо, приїжджаючи з гастролями до анексованого Росією Криму через закриті Україною пункти пропуску, порушують українське законодавство. Декому з них заборонено виступати в Україні. 

Українське МЗС застерігало іноземних громадян від незаконних поїздок до анексованого Криму.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1893
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду