Сьогодні нагородять переможців конкурсу журналістських розслідувань імені Василя Сергієнка

Сьогодні нагородять переможців конкурсу журналістських розслідувань імені Василя Сергієнка

6 Жовтня 2017
1382

Сьогодні нагородять переможців конкурсу журналістських розслідувань імені Василя Сергієнка

1382
Під час заходу група журналістів представить фільм-розслідування про вбивство журналіста Василя Сергієнка.
Сьогодні нагородять переможців конкурсу журналістських розслідувань імені Василя Сергієнка
Сьогодні нагородять переможців конкурсу журналістських розслідувань імені Василя Сергієнка

У п’ятницю, 6 жовтня, відбудеться визначення і нагородження лауреатів премії журналістських розслідувань імені героя Небесної сотні Василя Сергієнка.

Про це повідомляється на сайті премії.   

Захід відбудеться о 17:00 за адресою: вулиця Євгена Коновальця, 36Д, «FRAT social club».

Акредитація за телефоном +380933956621.

Нагадаємо, журналістську премію імені Василя Сергієнка було започаткованов середині липня цього року. Прийом робіт на конкурс тривав з 1 по 31 серпня 2017 року. 

Як зазначали ініціатори конкурсу, він має кілька місій. По-перше, об’єднати та згуртувати журналістську спільноту, адже із групою однодумців владі розправлятися важче, ніж із розрізненими представниками ЗМІ. По-друге – підтримати, захистити та підняти на новий якісний рівень розслідувальну журналістику в Україні. По-третє, підтримати регіональних журналістів, котрі змушені працювати в умовах залежності від місцевої влади, тому є особливо вразливими. Також одна з місій конкурсу – вшанувати пам’ять та домогтися доведення до кінця розслідування вбивства видатного черкаського журналіста Василя Сергієнка.

Як повідомляв «Детектор Медіа», 4 квітня 2014 року журналіста Василя Сергієнка з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині викрали невідомі. Наступного дня його знайшли закатованим насмерть у лісі.

У жовтні 2015 року начальник управління МВС України в Черкаській області Владислав Пустовар повідомив, що журналіста, майданівця, громадського активіста, 58-річного Василя Сергієнка викрали, катували та вбили дві групи бандитів з Києва.

У всеукраїнському об'єднанні «Свобода», до якого входив Василь Сергієнко, його зникнення пов'язували  із журналістською діяльністю, зокрема серією статей, «що викривають злочинну діяльність одного із місцевих багатіїв-латифундистів, "регіонала" Геннадія Бобова».

18 вересня на прес-конференції оргкомітет та члени експертної ради конкурсу підбили підсумки надходження робіт на здобуття журналістської премії імені Героя Небесної Сотні, загиблого журналіста Василя Сергієнка. На конкурс було подано велику кількість розслідувань журналістів, блогерів та громадських активістів - загалом 282 матеріали. Всі роботи подавались особисто авторами розслідувань. Найбільше - 127 робіт - було подано в номінацію «Найкраще розслідування в Інтернет-ЗМІ». У номінації «Розслідування громадськими активістами, блогерами» подали 79  розслідувань, у номінації «Найкраще ТБ-розслідування» - 58 матеріалів, 18 робіт подали в номінації «Найкраще розслідування у друкованому ЗМІ».

Організатори конкурсу зазначили, що матеріали на конкурс надійшли з кожної області, одне з розслідувань також стосувалось анексованого окупантами Криму. Серед областей найбільше робіт дала Львівщина - 32 розслідування. 30 матеріалів надійшло з рідної Василю Сергієнку Черкащини, по 19 матеріалів – з Києва та Київщини і Миколаївщини, по 17 - з Одещини та Кіровоградщини. 61 розслідування стосується всеукраїнської тематики.

Організатори оголосили шорт-лист фінальних робіт, які мала оцінювати експертна рада, яка складається з авторитетних журналістів та науковців - Віталія Портникова, Соні Кошкіної, Сергія Квіта, Микити Василенка, Валерія Іванова, Володимира Мостового, Наталії Лигачової, Юрія Бондара, Дмитра Лиховія, Михайла Шаманова, Ростислава Мартинюка, представників регіональних ЗМІ Тетяни Воронцової та Юрія Грицика. 

На фото: Василь Сергієнко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1382
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду