Названо ім’я лауреата Нобелівської премії-2017 з літератури

Названо ім’я лауреата Нобелівської премії-2017 з літератури

5 Жовтня 2017
4936

Названо ім’я лауреата Нобелівської премії-2017 з літератури

4936
У четвер, 5 жовтня, Нобелівський комітет при Шведській академії офіційно оголосив ім'я лауреата Нобелівської премії-2017 з літератури. Ним став британський письменник японського походження Казуо Ісігуро.
Названо ім’я лауреата Нобелівської премії-2017 з літератури
Названо ім’я лауреата Нобелівської премії-2017 з літератури

Про це повідомляє 24 канал.

Ісігуро отримав премію як письменник, «який в романах великої емоційної сили розкрив прірву під нашим ілюзорним почуттям зв'язку зі світом».

Казуо Ісігуро народився 8 листопада 1959 року в Японії, однак вже у 1960 році його батьки переїхали до Великобританії.

Літературна кар'єра почалась у 1981 році. Роман Ісігуро «Залишок дня» (The Remains of the Day), виданий у 1989 році, отримав Букерівську премію, був екранізований (головну роль дворецького Джеймса Стівенса зіграв Ентоні Хопкінс) у 1993 році та мав 8 номінацій на кінопремію «Оскар».

Роман «Не відпускай мене» журнал Time включив до списку 100 найкращих англомовних романів з 1923 до 2005 року. У 2008 році Time заніс Ісігуро до списку 50 найкращих письменників Великобританії з 1945 року.

Нагадаємо, минулого року лауреатом Нобелівської премії з літератури став американський співак, композитор та поет Боб Ділан – за «створення нових поетичних експресій в американській пісенній традиції». А у 2015 році «нобелівку» отримала білоруська письменниця Світлана Алексієвич.

Нобелівський тиждень стартував у Стокгольмі 2 жовтня, церемонія нагородження лауреатів відбудеться 9 грудня.

Фото: 24 канал

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4936
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду