В Україну не пускають важко хворого головреда «Голосу ісламу»

В Україну не пускають важко хворого головреда «Голосу ісламу»

26 Вересня 2017
2044
26 Вересня 2017
12:48

В Україну не пускають важко хворого головреда «Голосу ісламу»

2044
Метою візиту Дмитра Хамзи Черноморченка є подача документів на отримання українського громадянства
В Україну не пускають важко хворого головреда «Голосу ісламу»
В Україну не пускають важко хворого головреда «Голосу ісламу»

Головного редактора медіапроекту «Голос ісламу» Дмитра Хамзу Черноморченка в одеському міжнародному аеропорту не пустили на територію України.

Про це Дмитро розповів «Українській правді».

За його словами, з 12 години дня 25 вересня він перебуває в аеропорту і спеціальній кімнаті в зоні вильоту.

Прикордонна служба України відмовилася прийняти Черноморченка і його рідного брата в зв'язку з тим, що вони нібито не довели свою мету візиту.

Метою візиту Хамзи є подача документів на отримання українського громадянства, оскільки його мати була громадянкою України.

Дмитро Черноморченко також повідомив, що пред'явив прикордонникам нотаріально завірений лист господині квартири в Одесі, яку він орендує, що вона готова його прописати, і зворотні квитки з Одеси на суботу.

«У мене онкологія, мені необхідне здорове харчування і хороший сон. Умови, в яких ми перебуваємо, ви бачили, додайте туди відсутність можливості їсти і пити», - розповів Черноморченко.

Видання також нагадує, що Дмитро Хамза Черноморченко - громадянин Росії, змушений жити в Туреччині через тиск на батьківщині.

Як повідомляв «Детектор медіа», 25 вересня Солом’янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту на 40 діб узбецькому журналістові Нарзулло Охунжонову, який 20 вересня попросив політичного притулку в Україні. Він перебуває у міжнародному розшуку Інтерполу, оголошеного Республікою Узбекистан за фактом шахрайства у 2009 році у розмірі 2 тисячі доларів. На цій підставі його затримали прикордонники в аеропорті «Жуляни».

До рішення суду Нарзулло Охунжонов перебував в ізоляторі тимчасового утримання в Києві. Зараз його перевели у Слідчий ізолятор Києва і Київської області.

До Києва узбецький журналіст прибув із Туреччини із дружиною та п’ятьма неповнолітніми дітьми. Його родина наразі також перебуває в столиці України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2044
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду