Умовний вирок Миколі Семені може обернутися реальним ув’язненням – адвокат

Умовний вирок Миколі Семені може обернутися реальним ув’язненням – адвокат

24 Вересня 2017
1296
24 Вересня 2017
12:24

Умовний вирок Миколі Семені може обернутися реальним ув’язненням – адвокат

1296
Олександр Попков, один із адвокатів кримського журналіста Миколи Семени, якого було засуджено до 2,5 років умовно, повідомив, що вирок суду для його підзахисного може будь-якої миті змінитися на реальне позбавлення волі, як це часто відбувається в Росії.
Умовний вирок Миколі Семені може обернутися реальним ув’язненням – адвокат
Умовний вирок Миколі Семені може обернутися реальним ув’язненням – адвокат

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

«Він не має права порушувати правила дорожнього руху, переходити дорогу на червоне світло, наприклад, здійснювати інші порушення. Інакше це умовне позбавлення волі може повністю перетворитися на реальне позбавлення волі, як, наприклад, було у справі Євгена Вітішко, якому суд змінив умовне засудження на три роки колонії», – пояснив адвокат Олександр Попков.

Нагадаємо, в квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.

22 вересня підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені. Журналісту призначено покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір назвав вирок автору «Радіо Свобода» і «Крим.Реалії» Миколі Семені, якого окупаційний суд у Криму засудив до 2,5 років умовно через його публікації, порушенням свободи вираження думки і свободи засобів масової інформації.

Представництво ЄС в Україні заявило, що вирок кримському журналісту Миколі Семені порушенням свободи думки та свободи медіа на анексованому Росією півострові. Представництво  також наголошує, що Європейський Союз закликає негайно зняти з Миколи Семени всі обвинувачення, а також негайно звільнити всіх, кого ув’язнили з порушенням норм міжнародного права.

Міністерство інформаційної політики України надіслало звернення до Служби безпеки України та Генеральної прокуратури України для відповідної правової реакції на вирок, винесений кримському журналістові Миколі Семені на анексованому Росією півострові 22 вересня.

Міністерство закордонних справ України висловило протест проти рішення окупаційного суду Крима, яким українського журналіста Миколу Семену засуджено до 2,5 років умовно.

На фото – Микола Семена

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1296
Читайте також
27.09.2017 12:00
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
1 482
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду