Заступник голови СБУ менш ніж за півроку подав 16 позовів проти журналістів та активістів

Заступник голови СБУ менш ніж за півроку подав 16 позовів проти журналістів та активістів

20 Вересня 2017
1935
20 Вересня 2017
11:59

Заступник голови СБУ менш ніж за півроку подав 16 позовів проти журналістів та активістів

1935
З квітня 2017 року заступник голови СБУ Павло Демчина подав до суду 16 позовів проти медійників та громадських активістів щодо захисту честі та гідності або спростування інформації
Заступник голови СБУ менш ніж за півроку подав 16 позовів проти журналістів та активістів
Заступник голови СБУ менш ніж за півроку подав 16 позовів проти журналістів та активістів

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на сайт «Судова влада України».

До суду подані 11 позовів про захист честі гідності, 5 заяв про визнання інформації недостовірною та її спростування в порядку окремого провадження.

Зокрема у провадженні судді Києво-Святошинського районного суду Київської області Пінкевич Н.С. на розгляді перебуває 5 заяв Демчини про визнання інформації недостовірною та її спростування. Усі 5 заяв подані до суду 18 квітня 2017 і, згідно зі звітом про автоматичний розподіл судових справ між суддями, потрапили у провадження однієї судді.

До Шевченківського райсуду Києва заступник голови СБУ подав 5 позовів до народного депутата Сергія Лещенка, телеканалу «ZIK», телеканалу «112», журналіста Дмитра Гнапа, ГО «Слідство. Інфо», ПАТ «Національна Суспільна Телерадіокомпанія України», ГО «Громадське Телебачення», ПАТ «Телерадіокомпанія ЛЮКС». З цих п’яти позовів суди вже повернули позивачеві три як такі, що не відповідали вимогам ЦПК України.

На розгляді у Печерському районному суді міста Києва перебуває три позови пана Демчини до Віталія Шабуніна, Віталія Каська та інтернет видання «Голос.UA».

Ще два позови Демчини проти народного депутата Сергія Лещенка перебувають на розгляді в Подільському районному суді міста Києва.

Як повідомляв «Детектор Медіа», перший заступник голови СБУ Павло Демчина подав позов до Подільського районного суду Києва на видавничий дім «Медіа-ДК», який видає журнал «Новое время», і главу Центру протидії корупції Віталія Шабуніна.
Раніше адвокат пана Демчини скерував до редакції два звернення. В одному він вимагав спростувати опубліковану у статті «Служба беззаконня України. СБУ тисне на бізнес заради особистої вигоди» інформацію про те, що Демчина причетний до утворення монополії компаній, близьких до Віктора Медведчука, на ринку зрідженого газу. В іншому позові він висловлював претензії до цитати голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна у рамках статті про тиск на антикорупціонерів «Цькування борців з корупцією. Антикорупціонери стали об'єктом переслідувань з боку чиновників і правоохоронців».

Наразі пан Шабунін виступає співвідповідачем за позовом.

Фото: Ні корупції!

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1935
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду