Поліцейського начальника, який шкодував, що журналістку «1+1» «ще мало побили», знову підвищили

Поліцейського начальника, який шкодував, що журналістку «1+1» «ще мало побили», знову підвищили

13 Вересня 2017
2761
13 Вересня 2017
17:22

Поліцейського начальника, який шкодував, що журналістку «1+1» «ще мало побили», знову підвищили

2761
«Несподіваний поворот у справі про побиття нашої знімальної групи на Донеччині!» – зауважила з цього приводу спеціальний кореспондент новин «1+1» Наталія Нагорна
Поліцейського начальника, який шкодував, що журналістку «1+1» «ще мало побили», знову підвищили
Поліцейського начальника, який шкодував, що журналістку «1+1» «ще мало побили», знову підвищили

Наказом міністра внутрішніх справ Арсена Авакова на посаду заступника голови Національної поліції – начальника Головного слідчого управління призначено полковника поліції Віталія Невгада.

Про це повідомляється на сайті Міністерства внутрішніх справ України.

Нагадаємо, 20 липня пан Невгад був призначений начальником поліції Донеччини. Спеціальний кореспондент новин «1+1» Наталія Нагорна тоді з гіркою іронією привітала Донеччину з новопризначеним начальником поліції області – Віталієм Невгадом. Адже саме до нього, на той час ще заступника начальника поліції Донецької області, вона звернулася щодо розслідування нападу донецьких поліцейських на знімальну групу «1+1», що стався 6 липня під Мар’їнкою.

І от – нове підвищення донецького поліціянта.

«Несподіваний поворот у справі про побиття нашої знімальної групи на Донеччині!» – написала з цього приводу Наталія Нагорна на своїй сторінці у Facebook. -   

Виклавши сумну історію свого спілкування із паном Невгадом, спецкор новин «1+1» розповіла: коли його підвищили до начальника поліції Донеччини, вона «була в шоці і зателефонувала спитати, в чому справа».

«Мені сказали – не переживайте. Це його ще МАЛО ПІДВИЩИЛИ. Після цього я попросила прислати мені матеріали справи. І отримала папери, що справа про наше побиття закрита і її передали до прокуратури. Мені ж прислали вайбером листа - якщо коротко, то знайте, Наталія Вікторівна, що в країні іде війна, що стоять блокпости, і в цьому всьому бере участь поліція. І їй дозволено «тимчасово обмежувати права та свободи людини».

Я віддала папірець представникам ООН, які займаються правами людини. Там здивувалися, бо, мабуть, вперше бачили, як держоргани влади офіційно повідомляють, що так, вони можуть порушувати права людини...

Мені здавалося, що нічого гіршого в цій ситуації бути не може!

…Людина, яка пообіцяла, що справа про наше побиття не буде розслідувана, і ми можемо навіть заяв не писати, тепер начальник головного слідчого управління!!!

Тадааам!..

Чекаю підвищення Невгада до посту міністра внутрішніх справ».

Як писав «Детектор Медіа», 6 липня поліція Донеччини заявила, що ініціювала службову перевірку за фактом конфліктної ситуації, яка мала місце між поліцейськими на стоп-контролі та знімальною групою «1+1». Мовляв, «у ході перевірки документів у поліцейських виникли питання до учасників знімальної групи, але останні відмовились проходити стандартну процедуру перевірки».   

Спеціальний кореспондент новин Наталія Нагорна своєю чергою розповіла «Детектору Медіа», що причиною конфлікту знімальної групи «1+1» на КПП поблизу Мар’їнки була не відмова журналістів показати документи, а їх намір зафіксувати правопорушення, яке здійснювали люди у поліцейській формі.

За словами журналістки, поводилися ці люди в поліцейській формі дуже грубо. Наталію повалили обличчям на землю, над її головою перезаряджали автомат із нецензурною лайкою: «Ти, с… не воюєш!..» Один із «співрозмовників» видер у журналістів телефон, жбурнув на землю, намагаючись розбити. Після такого спілкування журналістам довелося в лікарні знімати побої.  

У Донецькому обласному управлінні поліції, де знімальна група написала скаргу, поведінку підлеглих намагалися виправдати тим, що вони, мовляв, «стоять на відстані 8 км від передової і нервують...»

«З питанням про справедливе розслідування про напад донецьких поліцейських на мене та моїх оператора та водія ми в перший же день звернулися до заступника Аброськіна Віталія Невгада. На що той заявив нам в приватній бесіді, що «вас ще мало побили», що «ви нічого не зможете добитися» і що «ви самі винні», - розповідала пані Нагорна.

За її словами, саме поведінка Невгада змусила її переводити інцидент посеред дороги в публічну площину.

І що тепер - справу закрито, усі вільні?  

На фото: Віталій Невгад

Фото: BBC  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2761
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду