У Запоріжжі стався напад на оператора комунального каналу Z - ІМІ

У Запоріжжі стався напад на оператора комунального каналу Z - ІМІ

11 Вересня 2017
1019
11 Вересня 2017
17:19

У Запоріжжі стався напад на оператора комунального каналу Z - ІМІ

1019
8 вересня у Запоріжжі чоловік на підпитку намагався відібрати в оператора комунального телеканалу Z (комунальне підприємство «Муніципальна телевізійна мережа») Андрія Сергєєва штатив з камерою та погрожував розправою. Інцидент стався під час зйомки дитячого свята, яке організували місцеві депутати.
У Запоріжжі стався напад на оператора комунального каналу Z - ІМІ
У Запоріжжі стався напад на оператора комунального каналу Z - ІМІ

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

«Я  знімав початок свята, збирав плани, був зосереджений на своїй роботі, навіть ні з ким не розмовляв. Я помітив, що з-за спини до мене підійшов чоловік та почав буквально вихоплювати штатив. Я його притримав, бо інакше б камера розбилася. Чоловік, одначе, не пішов і знову смикнув  штатив. Я попросив його відійти, але він знову поліз  руками до камери. Тож я взяв його міцно за руки, щоб він нічого не зробив ані мені, ані апаратурі. Він у цей час тримав мене за светр, який тепер вже носити не можна – його дуже пошкоджено», – повідомив Андрій Сергєєв.

За словами оператора, через хвилин п’ять такого протистояння до них підійшли учасники свята та відтягнули чоловіка. Однак той почав ображати журналіста, лякати високим статусом своїх знайомих та погрожувати розправитися з його сім’єю.

Очевидці події викликали поліцію, однак правоохоронці приїхали тільки через півгодини. Як повідомив на своїй сторінці в Facebook депутат місцевої ради Віталій Рябцев, поліцію викликали кілька разів і тільки після того, як він зателефонував особисто, наряд прибув та забрав нападника та журналіста у відділок поліції.

У поліції Андрій Сергєєв написав заяву про перешкоджання професійній діяльності за ст. 171 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Запорізька обласна організація Національної спілки журналістів України (НСЖУ) звернулася до голови Запорізької обласної державної адміністрації та керівника управління Нацполіції в Запорізькій області з проханням захистити колег - ветеранів журналістики Анатолія та Ірину Бабій, які постраждали через свою активну громадянську позицію.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1019
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду