Жоден із кількох резонансних злочинів проти журналістів у Кам’янському досі не розкритий

Жоден із кількох резонансних злочинів проти журналістів у Кам’янському досі не розкритий

10 Вересня 2017
1481
10 Вересня 2017
14:01

Жоден із кількох резонансних злочинів проти журналістів у Кам’янському досі не розкритий

1481
Поліція міста Кам’янського (Дніпропетровська область) повідомила, що поки не розкрила жоден із злочинів проти ЗМІ та проти журналістів, які відбулись наприкінці 2016-го і в 2017 році.
Жоден із кількох резонансних злочинів проти журналістів у Кам’янському досі не розкритий
Жоден із кількох резонансних злочинів проти журналістів у Кам’янському досі не розкритий

Про це повідомляє видання «Город 5692».

«На жаль, ні один злочин на сьогодні не розкрито. Є певні передумови за деякими обставинами: знаємо, хто зробив, але не можемо довести. Займаємося цим досі. Так що, поки особливо похвалитися нічим», - сказав начальник кам’янської поліції Сергій Лукашов, якого цитує видання.

Нагадаємо, підозрілу коробку в пакеті чорного кольору із розташованим зверху гранатометом РПГ-18 виявили 30 грудня 2016 року співробітники газети «Событие сегодня» на ганку будівлі на вулиці Спортивній, 19 у Кам’янському, де розташована редакція і офіс «Автомайдану». Про знахідку були негайно сповіщені правоохоронні структури. Конструкція з семи бойових гранат і РПГ-18, підкинута на ганок редакції газети, була розмінована і розібрана. Відомості за даним фактом внесені до ЕРДР по ч.1 ст. 296 КК України.

Головний редактор газети «Событие сегодня» Михайло Балтакса висловив думку, що редакцію хотіли залякати.

У ніч проти 12 лютого головному редактору сайту 5692.com.ua і газети «Город 5692» Сергію Гузю невідомі підпалили автомобіль «Таврія», який перебував у дворі будинку.

25 лютого близько 2.00 у дворі будинку № 61 по проспекту Конституції у місті Кам’янському згорів автомобіль Citroën C5, який належить Станіславу Мілославському, правозахиснику, видавцеві, редактору газети «Антимафия».

Сергій Гузь повідомив, що підпал автомобіля, який належить Станіславу Мілославському, міг бути пов’язаний із конфліктами видавця з владою. За його словами, Мілославський конфліктував з владою в попередні роки, були й погрози на його адресу.

31 березня о 4.40 в поліцію Кам'янського (Дніпропетровська область) надійшло повідомлення, що горить будівля міської друкарні на вулиці Соборній, 4. Правоохоронці з’ясували, що невідомі закидали друкарню «коктейлями Молотова». Директорка друкарні Тетяна Кулінич заявила, що пов’язує інцидент із друком газети «Антимафия». В цей же день група невідомих відібрала у Станіслава Милославського врятований від знищення тираж «Антимафии» простоо на Призаводська площі.

14 квітня з'явилася інформація про смерть місцевого правозахисника Станіслава Мілославського, який випускав безкоштовну газету «Антимафия» і був керівником правозахисної організації «Антимафия». Інформацію про смерть підтвердили у лікарні швидкої допомоги. Станіславу Мілославському було 62 роки. За два тижні перед цим на нього було скоєно напад.

У квітні головний редактор кам’янського видання «Город 5692» (Днепропетровська область) Сергій Гузь звернувся до міжнародних та українських медіаорганізацій з проханням втрутитися у ситуацію «у зв’язку з катастрофічним погіршенням свободи слова на Дніпропетровщині, реальній загрозі діяльності та безпеці журналістів ЗМІ».

На фото - одне із спалених авто журналістів

Фото: 5692.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1481
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду