У Мінінформі розповіли, як британці бачать комунікаційну стратегію України

У Мінінформі розповіли, як британці бачать комунікаційну стратегію України

1 Вересня 2017
1195

У Мінінформі розповіли, як британці бачать комунікаційну стратегію України

1195
За словами менеджера проекту офісу урядових комунікацій Великобританії Гарріса Маклауда, іноземці, які приїжджають до Києва, хочуть побачити його самобутність, а не новий Берлін чи Париж
У Мінінформі розповіли, як британці бачать комунікаційну стратегію України
У Мінінформі розповіли, як британці бачать комунікаційну стратегію України

Під час чергового засідання Міжвідомчої комісії з питань популяризації України у світі при Міністерстві інформаційної політики України було представлено результати британського дослідження щодо бачення комунікаційної стратегії України.  

Про це повідомляє прес-служба МІП.

Дослідження щодо сприйняття іноземцями України проводилося у Великобританії, Німеччині та Польщі. 

Менеджер проекту офісу урядових комунікацій Великобританії Гарріс Маклауд  під час презентації дослідження зазначив, що опитування засвідчило: Україна – це країна яскравих вражень і нових ідей, позитивних людей та емоцій.

Водночас дослідження показало, що головною проблемою представлення України за кордоном є відсутність обізнаності про країну: її культуру, традиції, спадщину, географію, туристичні можливості та бізнесові перспективи. Тому при формуванні іміджу варто звернути увагу на поширення фактів про Україну, що були б підкріплені емоціями та враженнями від української доброзичливості та культурної оригінальності.

«Іноземці, які приїжджають до Києва, хочуть побачити його самобутність, а не новий Берлін чи Париж», – зазначив пан Маклауд.

«Це дослідження – концепт від Британського Уряду, що може допомогти нам вирішити завдання побудови бренду України у світі», - пояснив прем'єр-міністра України Мирослав Кошелюк.

«Вважаю, що це – готова основа комунікаційної стратегії, фактично технічне завдання для нас, - наголосив міністр інформаційної політики України Юрій Стець. - Ми повинні доопрацювати його, адаптувати під себе, подати на розгляд прем’єр-міністра, а потім провести відкритий конкурс на розробку стандартів просування бренду України у світі».

Як повідомляв «Детектор медіа», 11 жовтня 2016 року члени Кабміну затвердили розроблену Міністерством інформаційної політики України Концепцію популяризації України у світі та просування інтересів України у світовому інформаційному просторі. 17 жовтня на урядовому порталі було оприлюднено розпорядження №739-р від 11 жовтня з текстом затвердженої Концепції.

На засіданні уряду 7 червня було схвалено проект розпорядження Кабміну «Про затвердження Плану заходів з реалізації Концепції популяризації України у світі та просування інтересів України у світовому інформаційному просторі». Щоправда, на той момент проект розпорядження і сам план заходів не були оприлюднені.

За словами держсекретаря МІП Артема Біденка, від реалізації концепції у відомстві очікують «зростання загальної обізнаності міжнародної спільноти про Україну та її окремі регіони і як результат – підвищення туристичної та інвестиційної привабливості України».

Фото: МІП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1195
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду