У Львові провели операцію на хребті постраждалому криворізькому оператору

У Львові провели операцію на хребті постраждалому криворізькому оператору

31 Серпня 2017
1776

У Львові провели операцію на хребті постраждалому криворізькому оператору

1776
Сьогодні, 31 серпня, у військовому госпіталі Львова нейрохірурги провели операцію на хребті криворізькому оператору В'ячеславу Волку, якого поранили в ході навчань військових резервістів.
У Львові провели операцію на хребті постраждалому криворізькому оператору
У Львові провели операцію на хребті постраждалому криворізькому оператору

Про операцію повідомляє у Facebook дружина постраждалого Інна Волк.

Вона написала, що 31 серпня В'ячеславу Волку призначено операцію з видалення осколків і стабілізації хребта. За її словами, «операція дуже складна і дуже необхідна, а чоловік «налаштований рішуче, але хвилювання, звичайно, є». 

Інна Волк також повідомила, що станом на 16.00 операцію, яка тривала майже 5 годин, було закінчено.

«Слава у свідомості. Ще не бачились. С лікарем поговорити не встигла, він побіг на наступну операцію», - повідомила вона.

Дружина оператора також спростувала інформацію деяких журналістів, що вона відмовляється коментувати операцію. За її словами, ніякої інформації в неї немає, вона чекає лікаря.

Раніше, 28 серпня, в аеропорту Львова лікарі зустріли борт з пораненим оператором порталу «Перший Криворізький» В’ячеславом Волком. У Львівському військово-медичному центрі західного регіону лікуватимуть військові фахівці.

Нагадаємо, рішення про транспортування пораненого оператора у військовий госпіталь у Львів прийняла його дружина.

Вона продовжує збір коштів для подальшого лікування пана Волка в ізраїльській клініці «Шиба», лікарі якої готові взятися за відновлення дихальної системи чоловіка. Нагадаємо, на операцію та реабілітацію пана Волка необхідно $400 тис.

Як писав «Детектор медіа», 6 липня у Кривому Розі поранено оператора інформаційного порталу «Перший Криворізький» В'ячеслава Волка, який брав участь у зйомках постановочного кадру під час військових навчань. 

Підозрюваного затримано. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.

9 липня на прес-конференції військком Саксаганського районного військкомату Кривого Рогу Олександр Бритвич, який був відповідальний за навчальні збори, повідомив, що вправа, яку показував волонтер, що поцілив у оператора Волка, не була запланована.

Журналісти «Першого Криворізького» вважають, що відповідати за те, що трапилося, мають організатори навчань біля Саксаганського райвиконкому.

Понад 60 журналістів, активістів, громадських діячів, серед яких – голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко і викладач Школи журналістики УКУ (Львів) Отар Довженко, підписали лист-звернення до міністра оборони України Степана Полторака із закликом прозорого, швидкого, ґрунтовного та незалежного розслідування поранення під час навчань у Кривому Розі оператора В’ячеслава Волка та кваліфікації їх у відповідності до Законів України, а також розробити нові стандарти безпечної взаємодії ЗМІ зі ЗСУ та Міноборони.

Генеральний штаб ЗС України отримав окреме невідкладне доручення щодо вивчення фактів, викладених у зверненні журналістів з приводу поранення під час навчань криворізького журналіста В’ячеслава Волка.

27 липня доктор медичних наук, лікар-нейрохірург відділення відновлювальної нейрохірургії Інституту нейрохірургії ім.акад.Ромоданова АМН України Юрій Ямінський повідомив, що операцію В’ячеславу Волку можна відкласти на стільки, на скільки треба.

Наприкінці липня міністр оборони Степан Полторак доручив Департаменту медзабезпечення Міноборони надати допомогу в лікуванні оператора. Таке рішення було прийнято після звернення журналістів до Міноборони з приводу поранення під час навчань криворізького журналіста В’ячеслава Волка.

10 серпня очільник прес-служби оборонного відомства Олексій Чернобай повідомив «Детектору медіа», що Міноборони готове транспортувати пораненого криворізьккого оператора В’ячеслава Волка до Києва та надати своїх спеціалістів.

 

Фото: «Дніпроград»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1776
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду