У ОБСЄ стурбовані тим, що Україна депортує іноземних журналістів

У ОБСЄ стурбовані тим, що Україна депортує іноземних журналістів

31 Серпня 2017
1467

У ОБСЄ стурбовані тим, що Україна депортує іноземних журналістів

1467
Після видворення з України російської журналістки «Первого канала» Анни Курбатової представник ОБСЄ з питань свободи засобів масової інформації Арлем Дезір звернувся до міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та висловив стурбованість практикою України щодо затримання і депортації іноземних журналістів
У ОБСЄ стурбовані тим, що Україна депортує іноземних журналістів
У ОБСЄ стурбовані тим, що Україна депортує іноземних журналістів

«Вигнання журналістів або заборона їхнього в'їзду в Україну викликають тривожні та надмірні заходи, особливо, оскільки ці дії не мають прозорості та належного механізму апеляції, - наголосив пан Дезір в листі до міністра Клімкіна 30 серпня. – Держави-учасниці ОБСЄ взяли на себе зобов'язання покращити умови, за яких журналісти однієї держави-учасниці практикують свою професію в інших державах-учасницях».

У повідомленні йдеться, що раніше представник ОБСЄ також звертався до української влади через інцидент із журналістами Російської державної телерадіокомпанії та нагадав про депортованих російських журналісток Тамару Нерсесьян та Марію Князєву. А також згадав про висланих іспанських журналістів Антоніо Памлієга та Мануеля Анхела Састре.

«Я закликаю відповідні органи влади утриматися від накладання необгрунтованих обмежень на роботу іноземних журналістів, які впливають на вільний потік інформації та порушують зобов'язання ОБСЄ щодо свободи засобів масової інформації», –  сказав пан Десір.

Нагадаємо, журналістку «Первого канала» Ганну Курбатову 30 серпня примусово вислали з України із забороною в’їзду на три роки.

Іспанських журналістів Антоніо Памплієгу і Мануеля Анхеля Састре було видворено з території України 25 серпня.

15 серпня з території України на три роки СБУ видворила російську журналістку телеканалу «Россия 1» Тамару Нерсесьян, яка зняла сюжет про всеукраїнський фестиваль «Бандерштат».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1467
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду