Стець чекає від СБУ роз’яснень щодо видворення іспанських журналістів

Стець чекає від СБУ роз’яснень щодо видворення іспанських журналістів

30 Серпня 2017
1313

Стець чекає від СБУ роз’яснень щодо видворення іспанських журналістів

1313
Міністерство інформаційної політики України (МІП) повідомляє, що занепокоєне ситуацією, що склалася навколо іспанських журналістів Антоніо Памплієгу та Мануелю Анхелю Састре та просить Службу безпеки України (СБУ) надати пояснень
Стець чекає від СБУ роз’яснень щодо видворення іспанських журналістів
Стець чекає від СБУ роз’яснень щодо видворення іспанських журналістів

Про це йдеться на сайті МІПа.

«Відомство вже направило звернення у відповідні силові органи, включаючи СБУ, з проханням надати детальне роз’яснення, – йдеться в заяві міністерства. – Нагадаємо, свобода слова та захист прав журналістів – пріоритет роботи МІП».

Зазначимо, у коментарі «Детектору медіа» перша заступниця міністра інформаційної політики Еміне Джапарова повідомила, що міністерство не зацікавлене в тому, щоб на території України відбувався тиск на свободу слова: «Захист журналістів і свободи слова є ключовою діяльністю міністерства. Ми не зацікавлені, щоб відбувався тиск ані на свободу слова, ані на професійну діяльність журналістів».

Нагадаємо, 29 серпня у СБУ «Детектору медіа» підтвердили інформацію про те, що іспанських журналістів Антоніо Памплієгу і Мануеля Анхеля Састре було видворено з території України 25 серпня строком на три роки. Наразі вони знаходяться в Амстердамі. Через депортацію журналістів медійна спільнота Іспанії наголосила на цензурі в Україні та закликала відреагувати МЗС Іспанії. Міністерство інформаційної політики (МІП) заявило, що не зацікавлене у тиску свободи слова на території України, а Міністерство закордонних справ (МЗС) повідіомило, що не отримувало від іспанського МЗС ніяких зауважень.

Ситуація із видворенням з території України іспанських журналістів Антоніо Памплієгу і Мануеля Анхеля Састре може викликати питання від міжнародних організацій. Наразі необхідне розуміння причин їх депортації. Таку думку висловила медіаексперт, виконавчий директор Інституту масової інформації Оксана Романюк.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1313
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ольга
2402 дн. тому
Разве ОНО не уволилось?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду