Пішов з життя ветеран МВС, журналіст, дослідник Чорнобиля Олександр Наумов

Пішов з життя ветеран МВС, журналіст, дослідник Чорнобиля Олександр Наумов

28 Серпня 2017
2746

Пішов з життя ветеран МВС, журналіст, дослідник Чорнобиля Олександр Наумов

2746
Вранці 28 серпня стало відомо, що помер ветеран МВС, заслужений журналіст, дослідник Чернобильської аварії, сталкер, фотограф Олександр Наумов.
Пішов з життя ветеран МВС, журналіст, дослідник Чорнобиля Олександр Наумов
Пішов з життя ветеран МВС, журналіст, дослідник Чорнобиля Олександр Наумов

«Тата більше немає. Пішов наш великий чоловік. Він боровся навіть, коли це здавалося неможливим», - написала його дочка Наталія.

Всі хто знав померлого, залишають на сторінці Олександра Наумова у Facebook пам’ятні записи.

«Не стало Саші Наумова...Дорогий Олександр Вікторович, полковник Наумов, чорнобильський сталкер, ти був вище всіх на дві голови. Твоя мужність в довгій сутичці з хворобою - нечувана. Знаю, що журналісти залишаться під твоїм захистом і заступництвом - тепер звідти. Вічна пам'ять», - написала журналістка Ольга Мусафірова.

«Відійшов у Вічність Олександр Наумов - легенда української міліції, справжній полковник, ліквідатор наслідків чорнобильської катастрофи, талановитий журналіст,відданий друг, люблячий чоловік і батько.

Мені поталанило з ним товаришувати і працювати. Позаду залишилися тисячі кілометрів доріг, подоланих під час виїздів у відрядження, кілометри відзнятої фотоплівки, пізніше – десятки тисяч відцифрованих фотографій та відеоматеріалів… Вікторович завжди прагнув бути у найгарячіших точках. Відстежуючи міліцейський радіоефір, іноді приїжджав на місце події раніше за слідчо-оперативні групи.

Та найбільше сил і здоров’я поклав у зоні відчуження ЧАЕС, де бував разом із журналістами щонайменше з десяток разів на рік. «Я там підзаряджаюся», - часто любив він так жартувати. На жаль, сьогодні життєвий заряд цієї прекрасної Людини вичерпався. Глибокі співчуття рідним та близьким… Вічна пам’ять…», - написав Геннадій Гребньов.

«День почався зі сумної звістки. Відійшов у вічність наш товариш Саша Наумов. Офіцер, чорнобилець, громадянин, душа любої компанії.  У 2014 році японська журналістка Mika Funakoshi, що веде у Kyodo News тему людей, які попри всі незгоди знахоять в собі сили для життя, зробила Олександра одним з героїв своїх матеріалів про українських чорнобильців», - зазначив Валерій Милосердов

Газета «Комсомольская правда» підкреслила у статті-некролозі підкреслила: «Сайт Олександр Наумова "Чорнобильський слід", його статті і фотографії - кращі з усього, що було створено про події 1986 року, про зону відчуження, про людей, які хворіють Чорнобилем».

«Детектор медіа» висловлює щирі співчуття рідним і близьким померлого.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2746
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду