Українські журналісти взяли участь у Туреччині в міжнародних навчаннях з військової журналістики

Українські журналісти взяли участь у Туреччині в міжнародних навчаннях з військової журналістики

27 Серпня 2017
1442

Українські журналісти взяли участь у Туреччині в міжнародних навчаннях з військової журналістики

1442
Шість представників українських ЗМІ, серед яких двоє журналістів «Укрінформу», взяли участь у міжнародних курсах з військової журналістики в Анкарі (Туреччина).
Українські журналісти взяли участь у Туреччині в міжнародних навчаннях з військової журналістики
Українські журналісти взяли участь у Туреччині в міжнародних навчаннях з військової журналістики

Про це повідомляє «Укрінформ».

Всього у 12-денних курсах War Journalism Training у турецькій столиці взяли участь 23 журналісти з шести країн — України, Грузії, Казахстану, Киргизстану, Узбекистану та Іраку.

Сертифікаційна програма «Військовий кореспондент» організована Академією новин турецького інформагентства Anadolu Agency у співпраці з Поліцейською академією Туреччини та профінансована Турецьким агентством із співпраці та координації (TIK). З українського боку організаційну підтримку забезпечило Міністерство інформаційної політики.

Навчання передбачало 26 предметів та складало загалом 110 годин, з яких понад дві третини часу було відведено на практичні заняття. Заняття проводили представники турецької поліції, збройних сил, управління з боротьби із стихійним лихом та надзвичайних ситуацій, досвідчені військові журналісти.

Курсанти Академії новин агентства Анадолу ознайомились з військовим правом, терористичними загрозами, системою оцінки ризиків, принципами роботи ЗМІ у кризових  ситуаціях, безпечним передаванням інформації під час надзвичайних подій та в кризових ситуаціях тощо.

Серед навчальних предметів було також визначення маршруту та читання карти, надання першої допомоги, поводження під час масових акцій (включно із застосуванням правоохоронцями водометів, газових та шумових гранат), виживання на воді та порятунок потопаючих, самооборона, водіння автомобіля в екстремальних ситуаціях, основи альпінізму, поведінка під час природних катаклізмів і, зокрема, землетрусу.

Одним із найскладніших випробувань (окрім водомета та газу) стало навчання на базі поліцейського батальйону спецпризначення під Анкарою, де учасників тренінгу випробували на витривалість та вміння оперативно реагувати на загрози. Також були проведені стрільби з бойової зброї, теоретичні та практичні заняття  на тему вибухових пристроїв та  мін-пасток.  А завершальним  етапом став похід в гори, у ході якого учасники курсу (включаючи 4 дівчат журналістів з України) подолали 15 км дистанцію, облаштували нічний табір та «захищали» його від інструкторів.

По завершенню усі успішні учасники отримали відповідні сертифікати міжнародної якості. Також керівництву їх ЗМІ буде надіслано детальний звіт про проходження учасником тренінгу з успішністю по окремих дисциплінах, що дозволить більш ефективно залучати журналістів до виконання того чи іншого завдання.

Найбільш успішною з усіх учасників стала українська журналістка Світлана Попова з телеканалу «ЛОТ» (Луганська філія НСТУ).  Загалом же, як повідомили організатори, нинішня міжнародна група 11-х за рахунком курсів War Journalism Training — найкраща за всю історію курсів за кількість отриманих сертифікатів з відзнакою.

Нагадаємо, перша заступниця міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова заявила, що її відомство працює над змінами до законодавства щодо обов’язкового страхування життя журналістів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1442
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду