Відомі російські журналісти посперечалися в прямому ефірі через Україну

Відомі російські журналісти посперечалися в прямому ефірі через Україну

19 Серпня 2017
2607

Відомі російські журналісти посперечалися в прямому ефірі через Україну

2607
Думки Аркадія Бабченка і Володимира Варфоломєєва розійшлися щодо окупації Росією сусідньої держави
Відомі російські журналісти посперечалися в прямому ефірі через Україну
Відомі російські журналісти посперечалися в прямому ефірі через Україну

Про це повідомляє Апостроф.

Розмова журналістів відбувалася в ефірі радіостанції «Эхо Москвы».

Варфоломєєв запитав Бабченка про те, що з того, що відбувається зараз в Росії, найважливіше. Той відповів: «Ну, звичайно ж, війна. Нічого важливішого немає». На що Варфоломєєв заперечив, що РФ не воює, і в РФ війни немає.

«Ну, Володимире, у нас в Росії є системні ліберали, але немає війни. Але справа зовсім навпаки: у нас немає системних лібералів, а є війна», - сказав на це Бабченко.

«Звичайно, найголовніше, що зараз відбувається з Росією, — це окупація території сусідньої держави; це репресії проти тепер вже абсолютно нещасних кримських татар, і це війна з колись братньою державою – це найважливіше, що відбулося за останні три роки, це найважливіше, що відбувається зараз, це найважливіше, що відбуватиметься ще кілька наступних років. Ну, і плюс, звичайно, узурпація влади. Все інше – питання третьорядної важливості», - додав журналіст.

Як повідомляв Детектор Медіа, 25 липня Зюзінський суд Москви відхилив позов, поданий шістьма співробітниками телеканалу «Звезда», які звинувачували незалежного журналіста Аркадія Бабченка, добре відомого в Україні, в образі честі і гідності. Співробітники телеканалу просили стягнути з Бабченка по 500 тис. руб. на користь кожного ображеного як компенсацію нібито завданої їм моральної шкоди.

26 грудня 2016 року, на наступний день після катастрофи поблизу Сочі літака Ту-154, що належав Міноборони Росії і віз до Сирії учасників Ансамблю імені Александрова і журналістів кількох російських телеканалів, на сторінці Бабченка в мережі Facebook з'явився запис, автор якого стверджував, що не відчуває співчуття і жалості до загиблих.

При цьому журналісти, в тому числі і співробітники «Звезди», звинувачувалися в тому числі в «розкрутці механізму посадок і вбивств» і вербування людей «на війну як в Україні, так і в ту ж саму Сирію».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2607
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду