Черкаський журналіст поскаржився омбудсмену на Мінкульт щодо доступу

Черкаський журналіст поскаржився омбудсмену на Мінкульт щодо доступу

18 Серпня 2017
1050

Черкаський журналіст поскаржився омбудсмену на Мінкульт щодо доступу

1050
У Черкасах журналіст видання «Прочерк» Назарій Вівчарик звернувся до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Черкаській області Лесі Валяєвій через ігнорування міністерством культури України його запиту щодо маєтку Енгельгарда
Черкаський журналіст поскаржився омбудсмену на Мінкульт щодо доступу
Черкаський журналіст поскаржився омбудсмену на Мінкульт щодо доступу

Про це пише сайт «Прочерк».

Повідомляється, що журналіст видання подав електронною поштою інформаційний запит у міністерство культури 1 серпня. До міністерства він надійшов та був зареєстрований 2 серпня.

 «Опісля скільки журналіст не нагадував про себе, але ні розпорядник, ні представники прес-служби міністерства не могли відповісти, коли ж буде надана відповідь», – повідомляє «Прочерк».

За словами журналіста, запит стосувався маєтку Енгельгарда, що в селі Будище на Звенигородщині.

«Мені хотілося дізнатися, по-суті, прості речі: чи здійснювало міністерством контроль за реставраційними роботами? чи відомо міністерству, чому роботи призупинені? у яку суму обраховувалися роботи згідно проектно-кошторисної документації та на яку суму роботи були вже виконані? хто контролював процес реконструкції? тощо. У прес-службі міністерства обіцяли надати відповідь, казали, що якийсь начальник вже навіть її підготував, але потім, мовляв, забрав на доопрацювання. Якщо в міністерстві так довго готують відповіді, то скільки ж часу вони завершуватимуть ремонт маєтку, який, власне, знаходиться у їх підпорядкування?» – повідомив пан Вівчарик.

Нагадаємо, у липні Уповноважений Верховної Ради з прав людини відкрив провадження проти Департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Київської обласної державної адміністрації за ненадання інформації щодо ремонту Броварського міського парку.

У березні уповноважений Верховної Ради з прав людини відкрив провадження на прокуратуру Київської області через порушення прокуратурою Закону України «Про доступ до публічної інформації» за скаргою мешканця с.Гатне (Київська область) Сергія Чагарова.

Фото: IGotoWorld

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1050
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду