Журналістка Ірина Ромалійська програла апеляцію Мураєву та зробила спростування

Журналістка Ірина Ромалійська програла апеляцію Мураєву та зробила спростування

14 Серпня 2017
3607

Журналістка Ірина Ромалійська програла апеляцію Мураєву та зробила спростування

3607
Журналістка Ірина Ромалійська програла апеляційну скаргу «Громадського радіо» на рішення Голосіївського районного суду Києва від 17 березня 2017 року за позовом народного депутата та власника телеканалу NewsOne Євгена Мураєва до неї та «Громадського радіо» з вимогою спростування інформації
Журналістка Ірина Ромалійська програла апеляцію Мураєву та зробила спростування
Журналістка Ірина Ромалійська програла апеляцію Мураєву та зробила спростування

Про це пані Ромалійська написала на своїй сторінці у Facebook.

«Я програла суд Мураєву. Суд зобов'язав зробити спростування. Спасибі, що виключили його претензії про те, що назвала його у ефірі Євгеном, а не Євгенієм, – написала журналістка. – Мене зобов'язали дати спростування. Виконала рішення суду».

Пані Ромалійська зазначила, що апеляцію Євген Мураєв виграв не повністю: «Відверту нісенітницю суд задовольняти не став».

Нагадаємо, восени 2016 року Євген Мураєв подав до суду на журналістку «Громадського радіо» Ромалійську та вимагав визнати інформацію, яку вона озвучила в радіоефірі про нього, недостовірною та наполягав на її спростуванні. Позов був направлений в суд після того, як журналістка в ефірі програми «Київ-Донбас» згадала про нібито візит пана Мураєва до Росії у 2014 році в складі делегації народних депутатів. У питанні до свого співрозмовника Іллі Ківи журналістка поцікавилась, як ставиться гість студії до ситуації, коли власник телеканалу має «проросійську позицію», оскільки під час візиту Мураєва, мовляв, назвали «прибічником «русского мира».

Тоді «Детектору медіа» пан Мураєв повідомив, що не відвідував Росію в складі зазначеної журналісткою делегації. Він також зазначиив, що на суди ходять його представники, а не він. Також пан Мураєв повдіомив, що виграє суд.

6 грудня у Голосіївському районному суді Києва відбулося перше засідання за позовом Мураєва проти журналістки Ромалійської та ГО «Громадське радіо». Депутат на засідання не з’явився. Суд переніс судове засідання.

17 березня суд частково задовольнив позов Мураєва до журналістки Ромалійської щодо дифамації. Тоді «Громадське радіо» повідомило, що подаватиме апеляційну скаргу. Однак 6 червня розгляд апеляційної скарги було перенесено.

На фото - Ірина Ромалійська

Фото: Facebook

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3607
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду