Бухгалтерка, яка понад півроку тому побила журналістку, досі не покарана

Бухгалтерка, яка понад півроку тому побила журналістку, досі не покарана

8 Серпня 2017
1712

Бухгалтерка, яка понад півроку тому побила журналістку, досі не покарана

1712
Тетяні Федоровій інкримінують хуліганство, завдання тілесних ушкоджень та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, однак суд вагається із визначенням, хто кого побив
Бухгалтерка, яка понад півроку тому побила журналістку, досі не покарана
Бухгалтерка, яка понад півроку тому побила журналістку, досі не покарана

Про це повідомили «Детектору Медіа» в Національній спілці журналістів України.

Черепно-мозкова травма, струс мозку і кров із носа – з такими ушкодженнями журналістка видання «Антикорупційний вісник» та сайту «Life Info» вийшла з комунального підприємства «Туристичний комплекс «Дрогобич», де виникла конфліктна ситуація. Суд у цій справі триває, а бухгалтерка КП, яка і побила журналістку, досі не покарана, хоча з моменту конфлікту минуло вже понад півроку.

Інцидент стався 4 січня. Про нього тоді інформували місцеві медіа, зокрема, сайт «Дрогобич інфо». «Адвокат, засновник ГО «Правова автодопомога» Світлана Ловінська 4 січня звернулася до журналістів по допомогу: двері її офісу, який вона орендує у дрогобицькому КП «Туристичний комплекс «Дрогобич» (донедавна – готель «Тустань»), виявилися опечатаними та закріпленими шурупами. Під час огляду місця події пані Ловінська запросила журналістів завітати до юриста комунального підприємства Олега Проця за поясненнями, бо директора на робочому місці не було. Під час суперечки між двома юристами з питання неправомірного перешкоджання адвокатській та громадській діяльності Світлани Ловінської, яка виникла у бухгалтерії підприємства, головний бухгалтер Тетяна Федорова у присутності співпрацівників, правоохоронця та запрошених осіб несподівано напала на журналістку Вікторію Лишик, яка фіксувала події на свій фотоапарат. У результаті сутички головбух завдала журналістці ударів в обличчя та вихопила з її рук фотоапарат», – повідомило видання.

Редактор інформаційного порталу «Лайф Інфо» Вікторія Лишик звернулася із заявою у поліцейське відділення міста. Коли Вікторія давала свідчення, у неї пішла з носа кров. Згодом журналістка опинилася у лікарні. Лікарі встановили діагноз: «Забій кісток носа і м'яких тканин голови, черепно-мозкова травма, струс головного мозку, клінічно твереза». Сама Вікторія Лишик у коментарі НСЖУ розповідає: у прокуратурі до неї поставилися упереджено. Пов’язує це із тим, що проводила журналістське розслідування щодо корупційних дій керівництва КП «Туристичний комплекс «Дрогобич».

 «Колишній процесуальний прокурор (минулого місяця я звернулася у місцеву прокуратуру з усною скаргою на процесуального прокурора та його безпрецедентні вчинки, він навіть у матеріалах справи зробив помилку щодо назви мого сайту, перекрутивши його з «Лайф Інфо» на «ляф інфо»), чинив моральний тиск на мене та моїх свідків, обзивав, говорив, що у мене «біла гарячка» і мені треба до психіатра! Благо, мені призначили нового процесуального прокурора, – обурюється пані Вікторія. – Присутній у кімнаті свідок у справі, заступник колишнього керівника КП «Туристичний комплекс «Дрогобич» Олексій Васів дав завідомо неправдиві дані. Про це я йому відверто заявила під час відтворення фактів у приміщенні адміністрації колишнього готелю «Тустань». Сказав, що це я накинулась на громадянку Федорову, вона оборонялась, і він мене від неї відтягував. А все відбувалося з точністю до навпаки. Це видно навіть на світлинах, які також є у матеріалах справи. Цю ж саму «легенду» слово в слово повторила свідок Анна Луців (такі ж дала свідчення в прокуратурі), яка вже не працює у колишньому готелі «Тустань». А бухгалтер Федорова звинувачувала у тому, що це не вона на мене напала, а я на неї! Людина мені розбила фотоапарат, накинулася з кулаками і ще звинувачує

Засідання Дрогобицького міськрайонного суду у цій справі проходило 4 липня. Бухгалтеру Федоровій інкримінують хуліганство, завдання тілесних ушкоджень та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Журналістка Вікторія Лишик дякує за професійну роботу слідчим та керівництву слідчого управління і не збирається поступатися в суді.

«Мої свідки від своїх свідчень не відмовляються, у мене є і фото- і відеодокази, є необхідні документи», – каже вона.

Наступне судове засідання призначене на 1 вересня.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1712
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду