Кіберполіція попередила про небезпеку нової кібератаки в День незалежності

Кіберполіція попередила про небезпеку нової кібератаки в День незалежності

3 Серпня 2017
2229

Кіберполіція попередила про небезпеку нової кібератаки в День незалежності

2229
За словами глави кіберполіції Сергія Демидюка, після останньої кібератаки зреагували тільки 10% підприємств, інші не вжили жодних заходів безпеки
Кіберполіція попередила про небезпеку нової кібератаки в День незалежності
Кіберполіція попередила про небезпеку нової кібератаки в День незалежності

Начальник департаменту кіберполіції Сергій Демедюк припустив, що наступна кібератака станеться 24 серпня, коли Україна відзначатиме День незалежності.

Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».   

«Ми бачимо, що такі атаки відбуваються напередодні або в день якихось великих свят для України», — заявив пан Демидюк.

За його словами, у програмному забезпеченні М.Е.Doc було багато елементів, які все ще не активовані.

«Ми ще не знаємо всіх властивостей вірусу. У нас близько 1,3 тис. офіційних заяв, за якими розпочато кримінальні провадження. Якщо злочинці знищили такий важливий для них канал отримання інформації, вони залишили дуже потужні резерви», — сказав він.

За словами глави кіберполіції, після останньої кібератаки зреагували тільки 10% підприємств, як державних, так і приватних. Всі інші не вжили жодних заходів безпеки.

Нагадаємо, що 27 червня Україну накрила масштабна хакерська атака, яка призвела до масових збоїв у роботі державних відомств, торгових мереж, енергокомпаній, ЗМІ, банків, поштових сервісів і платіжних терміналів.

За фактом масштабної кібератаки на українські державні установи та компанії відкрито справу за статтею «втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж». Зокрема, у Національній поліції України відкрито 909 проваджень за фактами кібератак, відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як повідомляв «Детектор Медіа», Департамент кіберполіції Національної поліції України на 10 липня отримав близько 3 тисяч повідомлень від фізичних і юридичних осіб про блокування роботи комп'ютерної техніки вірусом-шифрувальником Petya.A.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2229
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду