Житомирського блогера арештували на два місяці без права застави

Житомирського блогера арештували на два місяці без права застави

3 Серпня 2017
1688

Житомирського блогера арештували на два місяці без права застави

1688
У Житомирі на два місяці взято під варту 32-річного блогера, який підозрюється у державній зраді та посяганні на територіальну цілісність України
Житомирського блогера арештували на два місяці без права застави
Житомирського блогера арештували на два місяці без права застави

Про це «Детектору медіа» повідомила прес-секретар Служби безпеки України (СБУ) Олена Гітлянська.

«Суд прийняв рішення взяти під варту на два місяці. Цим часом буде іти слідство. Коли буде завершено слідство, матеріали передадуть до суду. Якщо слідчі не будуть встигати, вони попросять подовжити арешт», – розказала вона.

За повідомленням прокуратури Житомирської області, запобіжний захід без права грошової застави блогеру було обрано 2 серпня ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира.

Нагадаємо, 1 серпня видання «Житомир.info» повідомило, що у Житомирі проводяться обшуки у помешканні Василя Муравицького, колишнього місцевого журналіста, який публікував антиукраїнські матеріали та коментував події в Україні для проросійських ЗМІ.

Згодом слідчі Служби безпеки України оголосили йомму про підозру в державній зраді. Житомирський журналіст з 2014 року на замовлення керівництва російських державних інформагентств створював тенденційні публікації. Тематику та бажаний зміст матеріалів він отримував поштою або на месенджер, іноді «інформаційному найманцю» дозволялося самому обирати тему. Гонорари за публікації зловмисник отримував через міжнародні системи онлайн-розрахунків.

Фото: прес-центр СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1688
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду