Україна звернеться до міжнародних організацій і судів через катування терористами української  блогерки

Україна звернеться до міжнародних організацій і судів через катування терористами української блогерки

31 Липня 2017
891

Україна звернеться до міжнародних організацій і судів через катування терористами української блогерки

891
За словами першого віце-спікера Ірини Геращенко, сьогодні, 31 липня, факт катувань Людмили Сурженко стане темою «жорсткої розмови» під час скайп-конференції щодо заручників у форматі Мінської гуманітарної групи»
Україна звернеться до міжнародних організацій і судів через катування терористами української  блогерки
Україна звернеться до міжнародних організацій і судів через катування терористами української  блогерки

Україна звернеться до міжнародних організацій і судових інстанцій з приводу катувань бойовиками луганчанки Людмили Сурженко, звільненої з полону 29 липня.

Про це написав у своєму Facebook прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Сурженко, викрадену терористами, відпустили з полону. Наразі вона у безпеці і під наглядом лікарів у край важкому психологічному стані. Їй надається уся необхідна допомога, підготовані звернення до міжнародних організацій і судових інстанцій», - повідомив прем'єр.

«Людмилу бойовики «ЛНР» у полоні жорстоко катували плоскогубцями, пошкодили руку. Ці нелюди добивалися від жінки зізнання на камеру про те, що вона «працює на українські спецслужби». ... Ця жорстокість буде обов’язково покарана, як і усі інші злочини, які чиняться на тимчасово окупованій українській території», - написав пан Гройсман.

Як повідомляв Детектор Медіа з посиланням на заступника голови Луганської ОДА Юрія Клименка, бойовики ОРЛО катували українську блогерку, луганчанку Людмилу Сурженко, яку було звільнено з полону 29 липня. «13 липня у м. Луганську під час перетину лінії розмежування в районі КПВВ Станиця Луганська, на блокпосту бойвиків ЛНР представниками т.зв. «МДБ ЛНР» була затримана український блогер, луганчанка Сурженко Людмила (псевдонім у соцмережах Людмила Ясная), - нагадав у своєму Facebоok пан Клименко. - Приводом для затримання стало невиконання Л.Сурженко команд бойовиків (зазначена особа є інвалідом дитинства по слуху, користується слуховим апаратом, на якому на той час вийшли з ладу акумулятори)».

За його словами, до затриманої в полоні бойовики ОРЛО застосовували тортури.  

Перший віце-спікер Ірина Геращенко заявила, що питання про долю Сурженко українська сторона порушувала на останній зустрічі ТКГ в Мінську, а факт катувань жінки стане темою «жорсткої розмови під час скайп-конференції щодо заручників у форматі Мінської гуманітарної групи» в понеділок. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
891
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду