З полону бойовиків звільнили двох осіб, затриманих в ОРДО у «справі Асєєва»

З полону бойовиків звільнили двох осіб, затриманих в ОРДО у «справі Асєєва»

29 Липня 2017
1465

З полону бойовиків звільнили двох осіб, затриманих в ОРДО у «справі Асєєва»

1465
Координатор групи зі звільнення військовополонених «Патріот» Олег Котенко повідомив, що двоє осіб, яких затримали бойовики ОРДО разом з українським журналістом Станіславом Асєєвим, вже звільнені і знаходяться на підконтрольній Україні території.
З полону бойовиків звільнили двох осіб, затриманих в ОРДО у «справі Асєєва»
З полону бойовиків звільнили двох осіб, затриманих в ОРДО у «справі Асєєва»

Про це він сказав в ефірі «Громадського радіо».

Решта затриманих, за його словами, як і раніше знаходяться в полоні.

«Двох людей, які були затримані в рамках цієї «кримінальної справи», нам вдалося перевести на територію України. Вони зараз знаходяться тут, на підконтрольній Україні території. Решта так сао перебуває там, в так званому «МГБ». По стан їх здоров'я нам невідомо», - сказав Олег Котенко.

Він повідомив, що ведуться переговори про звільнення тих, хто залишається в полоні.

Раніше керівник волонтерської групи зі звільнення полонених «Патріот» Олег Котенко  повідомив, що разом з журналістом Станіславом Асєєвим були затримані ще кілька осіб, але не став говорити, хто ці люди з міркувань їхньої безпеки.

Як повідомляв «Детектор медіа», 27-річний Станіслав Васін (справжнє ім’я – Станіслав Асєєв) не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Радіо "Донбас.Реалії"» з 2 червня. У редакції припустили, що його могли взяти в полон бойовики «ДНР», а сторінку у Facebook – зламали.

8 червня поліція відкрила провадження за фактом зникнення журналіста.

11 червня в Службі безпеки України повідомили, що поінформовані про зникнення Станіслава Асєєва і ведуть його пошуки.

14 червня міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» закликала негайно звільнити Станіслава Асєєва (Васіна).

16 червня міжнародний Комітет захисту журналістів (CPJ) закликав до звільнення Станіслава Асєєва (Васіна).

20 червня до вимоги звільнити зниклого в Донецьку Станіслава Асєєва приєднався Союз журналістів Росії.

23 червня стало відомо, що Станіслава Асєєва внесли в списки на обмін полоненими.

18 липня Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики опублікував заяву, у який зазначено, що неправомірне затримання Станіслава Асєєва за абсурдним звинуваченням проросійськими бойовиками його у шпигунстві на тимчасово окупованих територіях є грубим порушенням прав людини та свободи ЗМІ.

НСЖУ заявила, що життя Станіслава Асєєва під загрозою, й арешт українського журналіста та інших людей, із якими він підтримував контакт, – свідчення тотальних утисків свободи слова та свободи думки на окупованій частині Донбасу.

19 липня перша віце-спікерка ВР, представниця України у гуманітарній підгрупі на Мінських переговорах Ірина Геращенко повідомила, що ОРДЛО все ще нібито «перевіряють» інформацію про утримання в полоні журналіста Станіслава Асєєва (Васіна).

27 липня Союз журналістів Росії повідомив, що журналіст Станіслав Асєєв (Васін) «заарештований» бойовиками «ДНР», проти нього «порушена карна справа», яка контролюється «Генеральною Прокуратурою ДНР».

28 липня стало відомо, що Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір вимагає негайного звільнення з полону бойовиків «ДНР» українського блогера, журналіста Станіслава Асєєва, що публікувався під псевдонімом Станіслав Васін.

На фото - Станіслав Асєєв

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1465
Читайте також
03.08.2017 12:44
"Новая газета"
1 302
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду