17 серпня у Харкові - конференція «Сучасне місцеве медіа - практикум трансформації»

17 серпня у Харкові - конференція «Сучасне місцеве медіа - практикум трансформації»

28 Липня 2017
2184

17 серпня у Харкові - конференція «Сучасне місцеве медіа - практикум трансформації»

2184
До участі запрошуються журналісти регіональних комунальних ЗМІ, що реформуються
17 серпня у Харкові - конференція «Сучасне місцеве медіа - практикум трансформації»
17 серпня у Харкові - конференція «Сучасне місцеве медіа - практикум трансформації»

Конференція «Сучасне місцеве медіа - практикум трансформації» є другою у серії відкритих заходів для регіональних комунальних друкованих видань в рамках проекту ОБСЄ «Подальша підтримка реформи державних друкованих ЗМІ» (перший захід - конференція «Нові часи нові медіа, нові потреби аудиторії» - відбувся у грудні минулого року. Мета події – познайомити учасників із інструментами та підходами, які використовуються успішними регіональними медіа у своїй роботі та «побудувати мости» між редакціями нових успішних регіональних ЗМІ та друкованими ЗМІ, що роздержавлюються. 

Із 7 по 16 серпня  чотири журналісти регіональних реформованих комунальних видань, що беруть участь в проекті ОБСЕ, пройдуть стажування у харківському медіапроекті «Накипело» та на практиці ознайомляться із інструментами та підходами, які використовуються успішними новими регіональними медіа у своїй роботі. Приблизна програма стажування охоплюватиме наступні теми:

-          Вибір теми та її супровід. Визначення ньюзмейкерів та спікерів по темі, вміння поставити питання та отримати на них відповідь. Ведення досьє тем;

-          Пошук додаткової інформації та візуалізація по темі. Робота із відкритими джерелами: пошук, аналіз, використання інформації;

-          Підготовка текстів для різних медіа;

-          Робота із соцмережами та взаємодія із аудиторією онлайн.

Результати стажування будуть презентовані під час конференції, а учасники поділяться враженнями від своєї роботи у команді нової конвергентної редакції. Крім того, програма заходу включатиме наступні теми:

-          Подальша співпраця з органами влади в контексті роздержавлення

-          Де схована золота жила? Як почати заробляти.

-          Соцмережі як новий засіб комунікацій (case study - Twitter Верховної Ради)

-          Як врятувати нудний контент? Місцеві родзинки та обмін матеріалами між виданнями.

-          Медіа як бренд

-          Регіональне медіа як комунікаційна площадка та рушій змін в громаді

Участь у події безкоштовна, витрати на проїзд буде компенсовано Координатором проектів ОБСЄ в Україні за умови пред‘явлення оригіналів квитків «туди» і «назад». Потреба  у поселенні обговорюватиметься із організаторами в індивідуальному порядку.

Для реєстрації прохання до 09.08.2017 заповнити форму. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2184
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду