Нацрада моніторить NewsOne у зв'язку з нецензурними роликами – Костинський

Нацрада моніторить NewsOne у зв'язку з нецензурними роликами – Костинський

26 Липня 2017
2249

Нацрада моніторить NewsOne у зв'язку з нецензурними роликами – Костинський

2249
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вивчає ролики телеканалу NewsOne з народним депутатом Надією Савченко, екс-депутатом ВРУ Євгеном Червоненком і активістом Максимом Гольдарбом на предмет порушення Законів України «Про рекламу» та «Про телебачення і радіомовлення»
Нацрада моніторить NewsOne у зв'язку з нецензурними роликами – Костинський
Нацрада моніторить NewsOne у зв'язку з нецензурними роликами – Костинський

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вивчає ролики телеканалу NewsOne з народним депутатом Надією Савченко, екс-депутатом ВРУ Євгеном Червоненком і громадським активістом Максимом Гольдарбом на предмет порушення Законів України «Про рекламу» та «Про телебачення і радіомовлення».

Про це повідомив член Нацради Сергій Костинський у коментарі QHA.

За його словами, Нацрада моніторитиме канал протягом тижня, після чого питання вивчать аналітики та юристи органу.

«Реакція буде, і ми відзвітуємо за результатами проведених моніторингів і перевірок», — сказав пан Костинський.

Водночас він зазначив, що в українському законодавстві існують серйозні прогалини в питанні притягнення до відповідальності народних депутатів у подібних ситуаціях.

«Якщо будь-яка людина, ведучий або гість програми своїми словами порушує вимоги закону, то телеканал за це відповідає, і до нього застосовуються санкції. Але народні депутати — це виняток, тому що телеканал ніколи не відповідає за слова, які прозвучали в ефірі з їхніх вуст. Це велика проблема і прогалина у нашому законодавстві, адже деякі народні депутати дозволяють собі висловлюватися на підтримку анексії Криму або говорять, що на Донбасі відбувається громадянська війна, таким чином повністю дублюючи пропагандистські меседжі РФ. І, на жаль, ми не маємо законодавчого права застосувати певні санкції до телеканалу, який собі дозволяє таку інформаційну роботу», — роз'яснив пан Костинський.

Як повідомляв «Детектор Медіа», телеканал NewsOne випустив серію роликів, у яких політики Надія Савченко, Євген Червоненко і Максим Гольдарб розмовляють ненормативною лексикою, висловлюючи свою точку зору про події й ситуацію в країні. Як з’ясувалося, це проморолики «Суб’єктивних підсумків», які на каналі ведуть ці політики. Ненормативна лексика в їхніх вустах – це «проста людська мова», вважають на NewsOne. Адже кожен ролик завершується слоганом: «Складні політичні події простою людською мовою. NewsOne – о******й канал».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2249
Читайте також
04.09.2017 22:51
Детектор медіа
«Детектор медіа»
8 660
26.07.2017 20:30
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
2 927
26.07.2017 13:37
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
4 102
20.07.2017 12:00
Інна Долженкова
«Детектор медіа»
6 073
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду