Російська журналістка звернулася до матері загиблого українського вояка зі словами каяття

Російська журналістка звернулася до матері загиблого українського вояка зі словами каяття

22 Липня 2017
2089

Російська журналістка звернулася до матері загиблого українського вояка зі словами каяття

2089
Російська журналістка, фотограф і волонтер Вікторія Івлєва висловила співчуття своїй подрузі з України, чий син Руслан Конюша загинув у зоні АТО на Донбасі 20 липня.
Російська журналістка звернулася до матері загиблого українського вояка зі словами каяття
Російська журналістка звернулася до матері загиблого українського вояка зі словами каяття

Вікторія Івлєва попросила вибачення за те, що не змогла «зупинити війну», повідомляє видання «Гордон».

«Підірвався на міні і загинув український солдат Руслан Конюша, син моєї великої подруги Наді. От блядина-війна добралася й до мене особисто. Надя не підходить до телефона, не може говорити, жити не може вона більше, дихати не може. Усе втратило сенс», – написала журналістка у Facebook.

Івлєва звернулася до своєї української подруги зі словами каяття: «Це я, я, я вбила твого сина. Це я не зупинила війни. Я не вибрала іншого президента. Я ще багато чого не зробила, а те, що робила, – було мало й погано. Це на моїх руках тепер вічно буде кров двадцятидворічного Руслана».

За словами журналістки, «уже не відмитися від цього ніколи й нічим».

Вікторія Івлєва – одна з небагатьох російських журналістів, які відкрито підтримують Україну. Улітку 2014 року зайнялася волонтерством і разом із харківськими активістами вивозила з окупованої території людей, постачала медикаменти та продукти.

В інтерв'ю інтернет-виданню «Гордон» у листопаді 2015 року вона говорила, що «у масі своїй росіяни війни в Україні не відчувають». «Вона йде не на нашій території, немає колон, які марширують, і навіть труни часто привозять таємно, ночами», – зазначала журналістка.

Нагадаємо, Департамент міграції Литви вдруге розгляне рішення про надання політичного притулку в країні російському опозиційному журналісту, колишньому співробітнику «Радіо Свобода» Євгену Титову.

Тільки за останні кілька тижнів кремлівські пропагандистські мас-медіа кілька разів «пройшлися» по Євгену Титову, поставивши йому в провину нашумілий репортаж з Вільнюса про кремлівського пропагандиста Бузаладзе, активну участь в недавно створеному в Литві Російському Європейському Русі, що об'єднав системних критиків путінського режиму, і підтримку литовців в боротьбі проти поширення МЗС РФ і кремлівськими пропагандистами брехні про «лісових братів».

Пропагандисти навішують журналісту традиційні для всіх критиків режиму Путіна ярлики, стверджуючи, що він є ворогом Росії. Також Євгену Титову погрожують розправою і проклинають в стилі сталінсько-путінської пропаганди.

«Укрінформ» повідомляє, що Євген Титов виїхав з Росії в 2016 році через погрози. Департамент міграції МВС Литви відмовив йому в політичному притулку, потім це рішення підтвердив Окружний суд Вільнюса. Пізніше журналіст подав апеляцію до Верховного суду Литви.

Євген Титов співпрацював з «Радіо Свобода» з 2007 по 2016 рік. Він висвітлював теми, пов'язані з порушенням прав людини у Краснодарському краї. 2015 року «Радіо Свобода» повідомляло про спробу нападу на Титова, що стався після відвідин ним будівництва моста в анексованому Криму. У зв'язку з цим журналіст переїхав до Литви. У разі відмови в наданні притулку в Литві журналіста депортують до Росії.

На фото – загиблий Руслан Конюша

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2089
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду