Адвокат сподівається, що Сущенку доволять побачитись із дружиною і донькою

Адвокат сподівається, що Сущенку доволять побачитись із дружиною і донькою

22 Липня 2017
1219

Адвокат сподівається, що Сущенку доволять побачитись із дружиною і донькою

1219
Марк Фейгін, адвокат ув'язненого в Москві українського журналіста Романа Сущенка, розраховує, що його підзахисному, який утримується у московському СІЗО за сфабрикованим звинуваченням, нададуть можливість побачитись із сім’єю.
Адвокат сподівається, що Сущенку доволять побачитись із дружиною і донькою
Адвокат сподівається, що Сущенку доволять побачитись із дружиною і донькою

Про це адвокат розповів «Укрінформу».

Марк Фейгін повідомив, що Роман Сущенко вже зробив два телефонні дзвінки родичам, і тепер вирішується питання з побаченням.

«Як ви пам'ятаєте, минулого тижня моєму підзахисному дали право на три телефонні дзвінки близьким до України. Два він вже зробив - мамі і дружині. Також зараз вирішується питання з дозволом побачення з Романом. Найшвидше, приїде дружина Анжела, можливо, з дочкою Юлею», - сказав адвокат.

Він також уточнив, що відвідає Романа Сущенка в СІЗО у вівторок, 25 липня.

Раніше стало відомо, що ув’язненому в Росії українському журналістові Роману Сущенку дозволили зателефонувати рідним – зокрема, поздоровити із 10-літтям сина Максима.

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі.

27 червня Лефортовський суд Москви продовжив термін арешту українського журналіста Романа Сущенка до 30 вересня. Марк Фейгін подав скаргу на рішення райсуду.

У четвер, 13 липня, Московський міський суд розглянув скаргу адвоката Марка Фейгіна на продовження арешту журналіста Романа Сущенка та залишив рішення Лефортовського суду у силі

Комісія з питань безпеки та співробітництва в Європі (Гельсінська комісія США) внесла українського журналіста Романа Сущенка до списку політв'язнів, які утримуються в Росії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1219
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду