Журналістам не дали ні про що запитати президентів України і Білорусі – УП

Журналістам не дали ні про що запитати президентів України і Білорусі – УП

21 Липня 2017
1396

Журналістам не дали ні про що запитати президентів України і Білорусі – УП

1396
Прес-служба Петра Порошенка попередила, що про це попросила білоруська сторона
Журналістам не дали ні про що запитати президентів України і Білорусі – УП
Журналістам не дали ні про що запитати президентів України і Білорусі – УП

Зустріч президентів України та Білорусі Петра Порошенка і Олександра Лукашенка завершилася без спілкування із пресою.

Про це повідомляють кореспонденти Української Правди.

Журналісти чекали на президентів близько двох годин, а з урахуванням прохання президентської Адміністрації прибути на захід за годину – майже три. Однак перед виходом глав держав співробітники прес-служби президента України попередили журналістів, щоб, на прохання білоруської сторони, не ставили запитань. Не вдалося зробити цього і після завершення зустрічі.

Як повідомлялося президент Білорусі Олександр Лукашенко перебуває в Києві з офіційним візитом.

Видання також звернуло увагу на те, що напередодні, 20 липня, в роковини вбивства журналіста Павла Шеремета, який свого часу через утиски з боку білоруської влади був змушений залишити Білорусь та емігрувати спочатку до Росії, а потім до України, не було заяв ані від Президента Петра Порошенка, ані від будь-кого із вищих посадовців.

Як повідомляв «Детектор Медіа», 6 червня, під час зустрічі з представниками ЗМІ з нагоди їх професійного свята, Президент Петро Порошенко закликав правоохоронні органи публічно звітувати щодо розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета. За його словами, всі виконавці й замовники злочинів проти журналістів повинні понести відповідальність.

11 червня, під час зустрічі із родиною Павла Шеремета і представниками Комітету захисту журналістів, Президент наголосив, що, як і журналісти, зацікавлений у прозорому розслідуванні вбивства Павла Шеремета і готовий зробити все від нього залежне для повного розслідування.

Петро Порошенко також запропонував долучити до розслідування вбивства Павла Шеремета відомого іноземного фахівця, про що повідомив виконавчий директор міжнародної правозахисної організації Комітет захисту журналістів (CPJ) Джоел Саймон 12 липня, на презентації звіту CPJ. Він виокремив це як одну з трьох позитивних новин, які CPJ дізналася в останні дні перед презентацією свого звіту.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1396
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду