Підозрюваних у вбивстві Шеремета поки що немає – Шевченко

Підозрюваних у вбивстві Шеремета поки що немає – Шевченко

20 Липня 2017
1648

Підозрюваних у вбивстві Шеремета поки що немає – Шевченко

1648
У справі вбитого журналіста Павла Шеремета «проводиться багато слідчих дій», але ніяких нових подробиць про хід розслідування слідство не має
Підозрюваних у вбивстві Шеремета поки що немає – Шевченко
Підозрюваних у вбивстві Шеремета поки що немає – Шевченко

Про це сьогодні, 20 липня, під час акції до річниці убивства журналіста Павла Шеремета, повідомив речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко.

За його словами, ситуація наразі така, що слідчі не можуть похвалитися тим, що є підозрювані у вбивстві.

Пан Шевченко повідомив журналістам, що розслідування ускладнюється тим, що журналіст мав російське громадянство, і правоохоронці не можуть здійснювати слідчі дії на території РФ.

Зокрема, пан Шевченко зазначив, що слідчі не можуть допитати колишнього міністра доходів і зборів України часів Януковича Олександра Клименка, з яким Шеремет зустрічався напередодні загибелі.

Крім того, як повідомляє «Українська правда», пан Шевченко зазначив, що була полеміка, як кваліфікувати справу: теракт чи убивство, – але прокуратура виступила «арбітром» і вирішила, що справу слід розслідувати як убивство.

Щодо екс-працівника СБУ Ігоря Устименка, який фігурує у фільмі-розслідуванні журналістів «Слідства.Інфо», то речник МВС не став розкривати подробиці допиту, бо його «не уповноважували» на це слідчі.

«Ми визнаємо, що певні прорахунки могли бути, але вони виправлені», – запевнив він і закликав журналістів ділитися зі слідством, якщо вони мають інформацію.

На запитання журналістів, коли буде наступна прес-конференція щодо розслідування убивства Шеремета, Шевченко відповів: «Коли буде розкрита справа».

Зазначимо, сьогодні, 20 липня, у центрі Києва журналісти проводять акцію до річниці вбивства Павла Шеремета.

Як відомо, Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». Слідство досі не встановило ані вбивць, ані замовників, Генпрокурор тримає розслідування на контролі, про нього інформують президента.

На фото - Артем Шевченко

Фото: Світлана Остапа

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1648
Читайте також
12.07.2017 20:16
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 460
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду