Сенцов не хоче, щоб до нього приїжджали – сестра

Сенцов не хоче, щоб до нього приїжджали – сестра

19 Липня 2017
967

Сенцов не хоче, щоб до нього приїжджали – сестра

967
Позиція українського режисера, політв'язня Олега Сенцова щодо зустрічей із родичами залишається такою, як і раніше – він «не хоче, щоб до нього приїжджали»
Сенцов не хоче, щоб до нього приїжджали – сестра
Сенцов не хоче, щоб до нього приїжджали – сестра

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

Крім того, сестра режисера Наталія Каплан попросила, щоб у Криму «не турбували ні маму, ні дітей» Сенцова.

«Мамі Олега такі гості, зустрічі дуже важко даються, і я б попросила, щоб її не турбували. Після таких посиденьок я приводжу її до тями, і це дуже важко дається... Що стосується побачень із Олегом, дійсно, Олег проти. Він не хоче, щоб до нього приїжджали, він говорить, як і раніше, що йому так простіше емоційно триматися. Більш того, в мами Олега не дуже добре зі здоров'ям, вона боїться, що цей переліт і ця зустріч її доконає остаточно. Вони на дистанційному зв'язку, й це всіх влаштовує, побачень, підтримки і цих «тримайся» не треба мамі в цей момент», – сказала Каплан.

Як пише «Крим.Реалії», один із лідерів кримських татар Ільмі Умеров 14 червня відвідав матір режисера Людмилу Сенцову. Після зустрічі він розповів, що жінка сподівається на зустріч із сином. Умеров і правозахисник Олександр Подрабінек пообіцяли, що в разі, якщо такої домовленості вдасться досягти з адміністрацією колонії, вони допоможуть організувати для матері «довгоочікувану поїздку до сина». Адвокат Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що згідно із законом ув'язненому належить побачення з матір'ю.

Нагадаємо, Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова і Кольченка до списку політв'язнів.

На фото - Олег Сенцов

Фото: tsn.ua

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
967
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду