Інструктор, який стріляв у криворізького оператора, може втекти – прокурор

Інструктор, який стріляв у криворізького оператора, може втекти – прокурор

18 Липня 2017
1184

Інструктор, який стріляв у криворізького оператора, може втекти – прокурор

1184
Військовий інструктор Ігор Петренко, який 6 липня стріляв у оператора порталу «Перший Кириворізький» В’ячеслава Волкова та 17 липня вийшов під заставу 400 тис грн, може скритися від правосуддя
Інструктор, який стріляв у криворізького оператора, може втекти – прокурор
Інструктор, який стріляв у криворізького оператора, може втекти – прокурор

Таку думку висловив прокурор Криворізької прокуратури №3 Олексій Пустоваров, повідомляє «Перший Криворізький».

«Ми зверталися з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, тому що були дані про те, що він (Ігор Петренко – ДМ) може втекти», – сказав він. – Це не виключається. Людина знаходиться на свободі».

За словами прокурора, у 25 липня підозрюваний має з’явитися до слідства  для дачі свідчень.

Раніше, 17 липня, інструктор який стріляв у оператора Волка, вийшов під заставу у розмірі 400 тис грн.

Нагадаємо, 6 липня у Кривому Розі поранено оператора інформаційного порталу «Перший Криворізький» В'ячеслава Волка, який брав участь у зйомках постановочного кадру під час військових навчань. 

Редакція інформаційного порталу «Перший Криворізький» звернулася  із відкритим листом до представників Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, представників влади Кривого Рогу та Дніпропетровської області. Журналісти вимагають провести прес-конференцію за участі усіх відомств, причетних до проведення навчань, на яких постраждав В’ячеслав Волк.

Підозрюваного затримано. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.

9 липня на прес-конференції військком Саксаганського районного військкомату Кривого Рогу Олександр Бритвич, який був відповідальний за навчальні збори, повідомив, що вправа, яку показував волонтер, що поцілив у оператора Волка, не була запланована.

За словами співрозмовника «Детектора медіа» з армії, який побажав залишитися неназваним, знімальна група, у складі якій був оператор, прибула на захід запізно й вирішила зняти гарну постановочну картинку, умовивши вояка і оператора. За словами джерела, оператор довго не погоджувався, але представник редакції його умовив. Після перших захватів оператор поскаржився, що в нього болить шия, але представник редакції начебто наполягав на продовженні зйомки. Джерело сподівається, що повну інформацію щодо обставин поранення надасть слідство.

Станом на ранок 10 липня оператор інформаційного порталу «Перший Криворізький» В'ячеслав Волк знаходився у реанімаційному відділенні місцевої лікарні у стабільно важкому стані.

Головний редактор інформаційного порталу «Перший Криворізький» Софія Скиба наголосила на важливості привернути увагу до слідства.

11 липня стало відомо, що оператора інформаційного порталу «Перший Криворізький» В’ячеслава Волка, якого було поранено у шию 6 липня під час навчань, у важкому стані перевели до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова. Лікарі потребують допомоги київських колег.

Фото: скріншот відео «Перший Криворізький»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1184
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду