У Вінниці невідомі побили засновника сайту «Власно.Інфо»

У Вінниці невідомі побили засновника сайту «Власно.Інфо»

14 Липня 2017
4171

У Вінниці невідомі побили засновника сайту «Власно.Інфо»

4171
12 липня у Вінниці невідомі чоловіки побили власника сайту «Власно.Інфо» Володимира Воловодюка після того, як журналісти видання проводили рейд по незаконно встановлених батутах у місті
У Вінниці невідомі побили засновника сайту «Власно.Інфо»
У Вінниці невідомі побили засновника сайту «Власно.Інфо»

Відповідну заяву до Національної спілки журналістів України (НСЖУ) надіслала Вінницька обласна організація Спілки, повідомляє прес-служба НСЖУ.

Як розповів член правління Вінницької ОО НСЖУ Володимир Лазаренко, у колеги – відкрита черепно-мозкова травма, побиті ребра, поламана рука. Зараз він у лікарні.

«Журналісти якраз робили матеріал про незаконно встановлені батути. Почали просити на одній із точок документи, яких не було. Тут на з’ясування приїхали “власники” – молодики відповідної  зовнішності. Потім – ще нібито якась хазяйка. Журналістка на місці викликала поліцію. Оскільки їй почали погрожувати – до редакції під’їжджала на поліцейській машині. Воловодюк вийшов на вулицю, імовірно зустріти її. Але під’їхала машина, з неї вискочили “тітушки” і почали його лупцювати битами. Спершу він захищався, але побачив, що не впорається. Хотів тікати, та його наздогнали і вдарили по голові. Крім того, що Воловодюк – засновник сайту, він ще і був одним з організаторів Майдану, а це у Вінниці за останній час уже третій випадок, коли б’ють тих, хто очолював Майдан» , – розповів пан Лазаренко.

За його словами, видання «Власно.Інфо» часто подає критичні матеріали, особливо відстежує незаконні забудови у місті.

«Таке враження, що вирішили “закрити рот”, а може й убити, щоб зовсім не говорив. Ми в нашому спілчанському осередку стурбовані цим і сподіваємося від поліції відповідної реакції і наслідків», – прокоментував він.

Крім цього, як повідомило видання «Власно.Інфо», з приводу побиття засновника була організована прес-конференція. Але до редакції прийшла велика група невідомих молодиків, тож захід були змушені проводити в онлайн-режимі.

«Погано, що було неможливо роздивитись нападників, тому що вони були в кепках, – заявила на прес-конференції керівник видання «Власно» Ольга Маліновська.Останній удар Володимир Воловодюк міг би не пережити. Впевнена, що били на смерть. Це був замах на вбивство. Нападники відчували себе безкарними, бо робили свою чорну справу при свідках. Ми віримо в те, що поліція зробить все правильно і професійно». 

Нагадаємо, 1 червня у Вінниці на пішохідному переході по вулиці Соборній автомобіль збив журналістку медіацентру «Власно» Мирославу Слободянюк.

Вночі 21 квітня у селищі міського типу Теплик на Вінниччині спалили легковий автомобіль місцевого громадського активіста та спецкореспондента газети журналістських розслідувань «Шанс» Віктора Рися, який займається розслідуванням захоплення приватної власності

На фото - Володимир Воловодюк

Фото: i-vin.info

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4171
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду