У Києві до дня народження Сенцова проведуть серію акцій

У Києві до дня народження Сенцова проведуть серію акцій

12 Липня 2017
1260

У Києві до дня народження Сенцова проведуть серію акцій

1260
13 липня у Києві активісти проведуть акції до дня народження українського режисера Олега Сенцова, засудженого у РФ до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму
У Києві до дня народження Сенцова проведуть серію акцій
У Києві до дня народження Сенцова проведуть серію акцій

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

Так, о 13:00 на оглядовому майданчику в Маріїнському парку біля режисерського крісла активісти зберуться, щоб зачитати привітання ув'язненому режисерові, пригостити охочих іменним тортом і підписати листівки Сенцову.

З 19:00 до 22:00 в київському «Кримському домі» відбудеться показ документального фільму Аскольда Курова «Процес» про режисера Олега Сенцова з обговоренням картини після перегляду.

Крім того, з 20:00 до 22:00 у громадському парку Самосад на Подолі активісти планують читати п'єси Олега Сенцова і писати йому листи.

Як писав «Детектор медіа», в Одесі відбудеться показ фільму «Процес: російська держава проти Олега Сенцова» та акцію «Напиши побажання» на честь дня народження режисера.

Нагадаємо, Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова і Кольченка до списку політв'язнів.

Фото: «Крим.Реалії»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1260
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду