В Одесі до дня народження Олега Сенцова покажуть про нього фільм

В Одесі до дня народження Олега Сенцова покажуть про нього фільм

11 Липня 2017
991

В Одесі до дня народження Олега Сенцова покажуть про нього фільм

991
13 липня Олегові Сенцову виповнюється 41 рік
В Одесі до дня народження Олега Сенцова покажуть про нього фільм
В Одесі до дня народження Олега Сенцова покажуть про нього фільм

В Одесі 13 липня, в день народження українського режисера, незаконно засудженого і ув'язненого в Росії, покажуть фільм «Процес: російська держава проти Олега Сенцова» та проведуть акцію «Напиши побажання».

Про це повідомляють Крим.Реалії. 

Фільм можна буде подивитися у «Зеленому театрі», а акція пройде у Стамбульському парку.

Документальний фільм Аскольда Курова «Процес» про режисера Олега Сенцова, який перебуває в ув'язненні в Росії, вийшов в український прокат 6 квітня 2017 року.

Крим.Реалії спільно з Радiо Свобода і Міжнародним фестивалем документального кіно про права людини Docudays UA зробили про кримчанина, режисера, політв'язня Олега Сенцова спеціальний проект «Кіногерой Олег Сенцов». Проект підготовлений до прем'єри фільму. 

Як повідомляв «Детектор Медіа», документальна стрічка російського режисера Аскольда Курова про судовий процес над українським режисером Олегом Сенцовим була у програмі британського кінофестивалю Sheffield Doc/Fest.

Міжнародна прем'єра фільму відбулася у позаконкурсній програмі на 67-му Берлінському кінофестивалі.
Нагадаємо, Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова і Кольченка до списку політв'язнів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
991
Читайте також
17.04.2017 10:00
Олена Коркодим
для «Детектора медіа»
4 647
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду