У МВС зібрали докази невинуватості затриманого в Італії українського нацгвардійця – Геращенко

У МВС зібрали докази невинуватості затриманого в Італії українського нацгвардійця – Геращенко

10 Липня 2017
1029

У МВС зібрали докази невинуватості затриманого в Італії українського нацгвардійця – Геращенко

1029
Зокрема є свідчення жителя Слов'янська, якого італійський і французький журналісти найняли для надання транспортних послуг
У МВС зібрали докази невинуватості затриманого в Італії українського нацгвардійця – Геращенко
У МВС зібрали докази невинуватості затриманого в Італії українського нацгвардійця – Геращенко

Створена в МВС спеціальна робоча група зібрала докази невинуватості українського нацгвардійця Віталія Марківа, якого в Італії підозрюють у причетності до вбивства фотожурналіста Андреа Рокеллі і його перекладача Андрія Миронова.

Про це повідомив радник міністра МВС, народний депутат Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомляв «Детектор Медіа», італійський адвокат українського вояка Раффаелле Делла Валле шукає свідків, які були в день загибелі італійського журналіста поруч із Марківим і можуть підтвердити його алібі.

«Одразу після отримання інформації про затримання українського нацгвардійця в Італії за дорученням міністра МВС Арсена Авакова була створена робоча група зі збору доказів невинуватості Віталія Марківа. Ми не сиділи цей тиждень, склавши руки, і зібрали для адвоката Віталія Марківа всю необхідну для його захисту інформацію», - написав Геращенко.

На його думку, головним доказом невинуватості Марківа є той факт, що італійський журналіст Андреа Рокеллі та його перекладач росіянин Андрій Миронов загинули в результаті мінометного обстрілу.

«Батальйон Нацгвардії імені Кульчицького, в лавах якого воював і тоді, і зараз Віталій Марків, не мав у травні 2014 року на озброєнні ні мінометів, ні артилерії», - заявив Геращенко.

Про те, що відбулося насправді того дня, відомо, за словами Антона Геращенка, зі свідчень українського громадянина, жителя міста Слов'янська Сергія Н., якого найняли італійський і французький журналіст для надання транспортних послуг. На їхнє прохання цей житель Слов'янська «повіз італійця, француза і їхнього перекладача в район заводу «ZEUS кераміка», де на залізничних коліях стояв спотворений вибухами вагон». «У той момент, коли іноземні журналісти почали фотографувати місцевість, почався мінометний обстріл. Всі четверо спробували сховатися в рівчаку біля залізничного полотна. Однак через нещасливу випадковість міна потрапила саме туди. Росіянин-перекладач загинув на місці… Італійський журналіст отримав несумісні з життям поранення і незабаром також загинув. Французький журналіст і український громадянин отримали поранення», - заявив Геращенко.

Нагадаємо, у відповідь на заклик італійського адвоката речник МВС Артем Шевченко повідомив, що колишні товариші по службі затриманого в Італії за підозрою в причетності до убивства 2014 року у Слов'янську італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі та його російського напарника Андрія Миронова українського нацгвардійця Віталія Марківа готові свідчити на його користь.

Нагадаємо, поліція Італії затримала громадянина України Віталія Марківа за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі 2014 року поблизу Слов'янська (Донецька область). У матеріалі газети La Repubblica йдеться, що затриманий громадянин українського походження мешкав в Італії, поїхав в Україну в кінці 2013 року, став учасником подій Євромайдану в Києві. Після цього він вступив до одного з добровольчих батальйонів, включених до Національній гвардії.

Справа про затримання пана Марківа перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС та Генерального консульства України в Мілані.

Як повідомляв «Детектор Медіа», міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков опублікував інформацію слідства щодо обставин загибелі в зоні АТО під Слов’янськом (Донецька область) в 2014 році італійського фоторепортера Андреа Рокеллі. Міністр також заявив про «абсурдність звинувачень», висунених в Італії на адресу українського вояка, громадянина Італії і України Віталія Марківа щодо причетності до вбивства журналіста.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1029
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду